Αναστασιάδου: Η Κύπρος έχει καταστεί περιφερειακό κέντρο υποδομών

Αναστασιάδου: Η Κύπρος έχει καταστεί περιφερειακό κέντρο υποδομών

Αναστασιάδου: Η Κύπρος έχει καταστεί περιφερειακό κέντρο υποδομών

Σημαντικό άλμα καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Οικονομίας , προσελκύοντας ξένους καθιστώντας την Κύπρο ως προσφιλή προορισμό για ξένες επενδύσεις, ενώ παράλληλα έχει η χώρα μας καταστεί περιφερειακό κέντρο υποδομών στον τομέα των υδρογονανθράκων. Αυτό ανέφερε η υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου επισημαίνοντας πως παραμένουν αρκετές προκλήσεις.

RELATED ARTICLES


Μιλώντας ενώπιον του 8ου Nicosia Economic Congress, η κυρία Αναστασιάδου ανέφερε πως ο τομέας των αερομεταφορών έχει καταγράψει % αύξηση 45, με 32 νέες εταιρείες να πετούν από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ενώ έχουν προστεθεί πέραν των 60 νέων προορισμών.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ανάθεση της διαχείρισης του λιμανιού της Λεμεσού σε τρείς εταιρείες κολοσσούς έχει επιφέρει πολλαπλά οφέλη καθώς επίσης και η λειτουργία νέας υπερσύγχρονης αίθουσας επιβατών.
Επόμενος στόχος, είπε, είναι η ανάπτυξης της ενιαίας περιοχής του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, προσθέτοντας πως μέχρι το τέλος του 2018 θα επικυρωθεί ο διαγωνισμός και θα υπογραφούν τα σχετικά συμβόλαια. 
 
Την ίδια ώρα, η κ. Αναστασιάδου αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα ανάπτυξης του Κράτους που θα προωθηθούν το 2018 όπως η κατασκευή του Κυπριακού Μουσείου και ο περιφερειακός δρόμος Λευκωσίας.

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας