Women Fit for Business: Πρόγραμμα σε συνεργασία EY Κύπρου και AIPFE Κύπρου

Τον περασμένο Απρίλιο, η EY Κύπρου και η AIPFE Κύπρου-Γυναίκες της Ευρώπης, ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν το πρόγραμμα Women Fit for Business (WF4B), που απευθυνόταν σε άνεργες γυναίκες, απόφοιτους πανεπιστημίου, κάτω των 35 ετών.  Η έμπνευση και ο σκοπός αυτής της συνεργασίας ήταν η ενδυνάμωση, η ενθάρρυνση και η δικτύωση των συμμετεχόντων, μέσα από πρακτική εξάσκηση δεξιοτήτων και προσωπικών ικανοτήτων, αλλά και η παροχή βοήθειας στην προσπάθεια για εξεύρεση εργασίας.

Το πρόγραμμα W4FB, προσέφερε συνολικά 60 ώρες κατάρτισης και καθοδήγησης, αξιολόγησης προσωπικού προφίλ και δεξιοτήτων, εργαστηρίων προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, ενδυνάμωσης των ηγετικών ικανοτήτων, δικτύωσης και πολλών άλλων. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 12 νεαρές γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες κατάφεραν να βρουν εργασία ολικής η μερικής απασχόλησης κατά την διάρκεια των 9 μηνών του προγράμματος. 

Εθελοντές εκπαιδευτές και μέντορες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Peter Lazou, του Founders Institute, η Δρ. Αλεξία Παναγιώτου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Avi Peeri της Diplomat Κύπρου, ο Ντίνος Δημητρίου του Dale Carnegie Κύπρου, η Δρ. Αναστασία Κωνσταντίνου από CIIM/IDEA, ο Ανδρέας Χατζησοφοκλέους από Toastmasters, η Σιμόν Ερωτοκρίτου, η Μέμνια Θεοδώρου και ο κλινικός ψυχολόγος Αχιλλέας Κουκκίδης. Η εγκάρδια εθελοντική υποστήριξη αυτών των τόσο θετικών και εμπνευσμένων ανθρώπων ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη και έχει συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία του προγράμματος.

Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2018, μια ζεστή τελετή αποφοίτησης επισφράγισε την λήξη του προγράμματος και έφερε μαζί για άλλη μια φορά τις νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτές και μέντορες τους, τους υποστηρικτές του WF4B καθώς επίσης και μέλη της EY και της AIPFE. Η τελετή έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της EY στην Λευκωσία, στο κτήριο Jean Nouvel, όπου οι συμμετέχουσες παρέλαβαν επίσης και πιστοποιητικά παρακολούθησης του προγράμματος.

Στην σύντομη εναρκτήρια ομιλία του, ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου,  Επικεφαλής του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, ανέφερε:
«Πιστεύω ακράδαντα ότι όλες οι επιχειρήσεις παγκοσμίως πρέπει να παρέχουν την υποστήριξη και το σωστό περιβάλλον για να μπορέσουν οι άνθρωποι τους να ευδοκιμήσουν. Εξίσου ή και ακόμα πιο σημαντικό, είναι να επιστήσουμε την προσοχή της τοπικής κοινής γνώμης στο παγκόσμιο πρόβλημα της ανισότητας μεταξύ των φύλων και να αντλήσουμε την στήριξη και άλλων οργανισμών για επιτάχυνση της απαιτούμενης αλλαγής. Αυτό ακριβώς κάναμε με το Women Fit 4 Business... Ελπίζουμε ότι αυτό το έργο έχει πραγματικά κάνει μια μικρή έστω διαφορά όχι μόνο για τις νέες γυναίκες που συμμετείχαν αλλά και για την τοπική κοινωνία γενικότερα».

Στη δική της ομιλία, η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, Πρόεδρος της AIPFE Κύπρου, δήλωσε:
«Συχνά ερωτόμαστε ως εθελοντές γιατί αφιερώνουμε τόσο μεγάλο μέρος προσωπικού χρόνου, προσπάθειας και δέσμευσης για τη δημιουργία και την εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων όπως το Women Fit 4 Business. Παραφράζοντας τον Simon Sinek, η απάντηση είναι απλή: η μεγαλύτερη συμβολή οποιασδήποτε γυναίκας ηγέτη είναι να κάνει και άλλες γυναίκες ηγέτες».

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»