"Η Θάλασσα και η Ναυτιλία είναι γένους θηλυκού"

Δελτίο τύπου  13/03/2018 11:23
"Η Θάλασσα και η Ναυτιλία είναι γένους θηλυκού"

"Η Θάλασσα και η Ναυτιλία είναι γένους θηλυκού"

Δελτίο τύπου  13/03/2018 11:23

Ως ο ετήσιος θεσμός κοινωνικής επικοινωνίας μεταξύ υψηλόβαθμων εκπροσώπων των Πολιτικών και Πολιτειακών Αρχών και της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο διοργάνωσε “Επίσημο Δείπνο” την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. 

RELATED ARTICLES

Στο Δείπνο παρευρέθηκαν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Υπουργοί, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Αρχηγοί/Εκπρόσωποι Κομμάτων, Βουλευτές, Διπλωμάτες, Ανώτατοι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι, αντιπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων και συνδέσμων, καθώς και ανώτατα διευθυντικά στελέχη της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας της Κύπρου.

Στην προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, έκανε ιδιαίτερη μνεία για τη σημασία του ετήσιου αυτού θεσμού που έχει καθιερωθεί από το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο μέσω του οποίου ενδυναμώνονται οι κοινωνικές σχέσεις μεταξύ εκπροσώπων της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και Κυβερνητικών στελεχών. Μεταβίβασε επίσης, την προσωπική του διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία της προς το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στην προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της Κυπριακής Ναυτιλίας, όπως επίσης και τις ευχαριστίες του για το πολυσχιδές έργο που Επιμελητηρίου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Θέμης Παπαδόπουλος, στην ομιλία του ευχαρίστησε ολόκληρη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και την Κυπριακή Ναυτιλιακή Διοίκηση για τη συνεχή υποστήριξη και συνεργασία τους. Καλωσόρισε και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στη νέα Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νατάσα Πηλείδου καθώς και την ένθερμη πρόθεσή του Επιμελητηρίου για πλήρη συνεργασία, έχοντας ως στόχο την ομαλή και ακόμη πιο αποτελεσματική μετάβαση της Κυπριακής Ναυτιλίας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου.

Με αφορμή τη Διεθνή Μέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η θεματική της βραδιάς ήταν «Η Θάλασσα και Η Ναυτιλία είναι γένους θηλυκού». Όπως το πλοίο βασίζεται σε «Αυτή» τη Θάλασσα έτσι και η Ναυτιλία βασίζεται σε «Αυτή» τη Γυναίκα, την κάθε γυναίκα που εργάζεται με ζήλο τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Μέσα από αυτή τη γλωσσική περιπλάνηση, σε συνδυασμό με τη Μέρα της Γυναίκας, σκοπός της βραδιάς ήταν να αναδείξει και να προβάλει τη σημαντική συμβολή και ρόλο της γυναίκας στην Ναυτιλιακή Βιομηχανία καταρρίπτοντας το μύθο μιας ανδροκρατούμενης βιομηχανίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας