Έτοιμη για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας η Λευκωσία

Την ημέρα Τρίτη και 13 του Φλεβάρη επέλεξε η ομάδα του Greater Nicosia 2021 να παρουσιάσει την υποψηφιότητα των δήμων Αγλαντζιάς, Στροβόλου και Λευκωσίας για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το έτος 2021.

Σ’ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, στα κεντρικά γραφεία της Cyta, ο Διομήδης Κοφτερός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του έργου, παρουσίασε το όραμα και τους στόχους της ομάδας, που αποτελεί τον πυρήνα αυτής της πρωτοβουλίας, την οποία στηρίζουν ο Οργανισμός Νεολαίας, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο ΚΟΤ, η Cyta, η PwC και η TELIA & PAVLA BBDO.

Ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας απονέμεται σε μια ευρωπαϊκή πόλη για περίοδο ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου η πόλη έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο σχέδιο για την πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική εμπλοκή των νέων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοφτερός, πέρα από τη διεκδίκηση του τίτλου, στόχοι του Greater Nicosia 2021 είναι η προβολή της Λευκωσίας ως μιας δυναμικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας για τους νέους, αλλά κι η ενδυνάμωση των ίδιων των νέων, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους και δραστηριοποίησής τους.

Διαβάστε ακόμα: Ο Δήμος Λευκωσίας αγόρασε τη «Στοά» στην παλιά πόλη

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Πίσινος, Γενικός Διευθυντής του έργου, αναφέρθηκε στην κεντρική θεματική ιδέα, το “The Edge”, μέσα απ’ το οποίο επιχειρείται η ανάδειξη των «αιχμών» της πόλης, που μπορούν να ενεργοποιηθούν μετατρέποντας τις προκλήσεις σε ευκαιρίες, με απώτερο στόχο να ωφεληθεί η νεολαία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Μαρίνος Κλεάνθους, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αγλαντζιάς, ενώ το δικό τους στίγμα άφησαν με τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις  τους, η 22χρονη Ραφαέλλα Κουμάρ, Φοιτήτρια Γραφιστικών Τεχνών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο 18χρονος Φειδίας Παναγιώτου, Πρόεδρος των Μαθητών Λυκείων Λευκωσίας και… Επιχειρηματίας.

Πάρτε, λοιπόν, μια γεύση από τα όσα διαμείφθηκαν στην παρουσίαση του Greater Nicosia 2021, παρακολουθώντας το βίντεο από την εκδήλωση, που δημοσιεύεται παραπάνω.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή κατά της Δημοκρατίας για το κούρεμα
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας