Διάλεξη στην Κύπρο από το Διακεκριμένο αρχιτέκτονα Roberto Palomba

Σημαντική διάλεξη θα δώσει στην Κύπρο ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής Roberto Palomba, στις 8 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00 στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία.
 
Ο γνωστός αρχιτέκτονας, ο οποίος θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία προσέγγισης του στο θέμα του design, φιλοξενείται από την εταιρεία Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ και την εταιρεία Ειδών Υγιεινής Laufen. Η διάλεξη διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου και εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Italian Design Day που γίνονται στις αρχές Μαρτίου σε πολλές χώρες του κόσμου και οι οποίες στην Κύπρο υποστηρίζονται από την Ιταλική Πρεσβεία.
 
O Robertο Palomba μαζί με τη σύζυγο του Ludovica, λειτουργούν το γραφείο Palomba Serafini Associati από το 1984 και από τότε έχουν κερδίσει μεγάλο αριθμό διεθνών βραβείων και διακρίσεων, περιλαμβανομένων των Compasso D’Oro, Elle Decoration, International Design Award, Red Dot, Design Plus, Good Design Award, German Design Award.
 
Τα έργα τους ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες και λιτές γραμμές, για την ενσωμάτωση υλικών από το φυσικό περιβάλλον, την καθαρότητα των σχημάτων και την πρωτοτυπία των προϊόντων που δημιουργούν. Στο σχεδιασμό των προϊόντων του ο Roberto Palomba δεν βλέπει τα εμπόδια, αλλά τις δυνατότητες και την προοπτική  που θα επιδράσουν θετικά στον κόσμο που τα επιλέγει. Τα έργα του, που είναι πρωτότυπα, ξεφεύγουν από τις αυστηρές και άκαμπτες γραμμές και κινούνται μεταξύ γεωμετρικών και οργανικών μορφών. Διακρίνεται για την ικανότητα του να συνδυάζει τη μοντέρνα πτυχή της κοινωνίας και των αναγκών της με μια εκτενή γνώση της εκάστοτε ιστορικής/ πολιτιστικής αφετηρίας του σχεδιασμού. Αυτή η μοναδική, ιδιαίτερα προσωπική προσέγγιση, τον ευαισθητοποιεί στο να δημιουργεί λειτουργικά και ανθεκτικά στο χρόνο προϊόντα.
 
Ο Roberto Palomba είναι ένας ιδιαίτερα ξεχωριστός συνεργάτης για τη Laufen, εταιρεία με την οποία η  εταιρεία Επιφανίου διατηρεί  σχέση αποκλειστικής συνεργασίας.  Η σειρά προϊόντων της Laufen που φέρει το όνομα Palomba Collection,  χαρακτηρίζεται από τον αντισυμβατικό σχεδιασμό στο χώρο του μπάνιου, ενώ προϊόντα της  έχουν κερδίσει αρκετές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των RedDot award, iF product design και Design Plus label. Επίσης, η σειρά Kartell by Laufen είναι μια αρχιτεκτονική ιδέα που χαρακτηρίζεται από ένα τρόπο έκφρασης καινοτόμο και πλούσιο σε συναίσθημα, διαφάνεια και χρώμα. Η σειρά Kartell by Laufen είναι μια σύνθεση της δουλειάς που οι Roberto και Ludovica Palomba έχουν  αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στο χώρο του μπάνιου και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο της δουλειάς τους.
 
Οι σειρές Laufen των σχεδιαστών Palomba, όπως και όλες οι σειρές της Laufen, εκτίθενται στα καταστήματα Epiphaniou Bath& Floors και σε επιλεγμένους συνεργάτες.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας