Η εξελικτική πορεία του Αθλητικού Τουρισμού στην Κύπρο

InBusinessNews  14/02/2018 08:59
Η εξελικτική πορεία του Αθλητικού Τουρισμού στην Κύπρο

Η εξελικτική πορεία του Αθλητικού Τουρισμού στην Κύπρο

InBusinessNews  14/02/2018 08:59

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρουσιάζει το “Sports Tourism Conference”, το οποίο θα φιλοξενήσει κορυφαίους ομιλητές τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Κύπρο. Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (KOT) και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (KOA). Το Φόρουμ στοχεύει στο να συζητήσει και παρουσιάσει την εξελικτική πορεία του Αθλητικού Τουρισμού στην Κύπρο, αναδεικνύοντάς την ταυτόχρονα σε κορυφαίο προορισμό Αθλητικού Τουρισμού κι ενδιαφέροντος καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

RELATED ARTICLES


Συντονιστής και βασικός ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής, κ.Νίκος Καρτακούλλης, πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Κατά την παρουσίασή του, με τίτλο «Η εξελικτική πορεία του Αθλητικού Τουρισμού στην Κύπρο», θα εστιάσει στις προκλήσεις και τα προβλήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσει η Κύπρος, ώστε να αναπτυχθεί και να πρωταγωνιστήσει ως Αθλητικός Τουριστικός Προορισμός. O κ. Καρτακούλλης, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fullbright, απέκτησε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν τον τίτλο BSc (Hons), είναι κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων (MA (Ed.), MSc, MBA) και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον του Hνωμένου Bασιλείου. Επίσης, διατελεί πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενώ έχει υπάρξει αντιπρόεδρος Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής (professor) και μέλος του Πανεπιστημιακού Συμβουλίου της Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, καθώς επίσης και Adjunct Professor του Πανεπιστημίου της Ottawa του Καναδά. Τα χρόνια 2008-2011 υπηρέτησε από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Εξίσου μεγάλης βαρύτητας είναι η παρουσίαση του κ.Φίλιππου Δρουσιώτη, προέδρου του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού στην Κύπρο. Στην παρουσίασή του, με θέμα «Η σημασία του Αειφόρου Τουρισμού και η εφαρμογή του στον Αθλητικό Τουρισμό», ο κ. Δρουσιώτης θα τονίσει τη σημασία που έχει η καθιέρωση της Κύπρου ως αειφόρος τουριστικός προορισμός στη Μεσόγειο. Παράλληλα, θα εξηγήσει τις μεθόδους, με τις οποίες μπορούν να επιτευχθούν συγκεκριμένοι αειφόροι στόχοι. Ο Φίλιππος Δρουσιώτης είναι κάτοχος BA στα Οικονομικά, τα Μαθηματικά και την Διοίκηση Επιχειρήσεων, και MSc. στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και MBA από το University of Iowa των ΗΠΑ. Εργάστηκε ως γενικός διευθυντής σε διάφορα ξενοδοχεία και, επίσης, ως area manager για τα Cyprotels Hotels & Resorts. Από το 2006 έως το 2016 υπήρξε διευθυντής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων της Cyprotels Hotels & Resorts, με ξενοδοχεία στην Κύπρο και την Ελλάδα. Σήμερα, είναι γενικός διευθυντής της CYNOR Marketing & Consulting Services Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της Τουριστικής και Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη, καθώς και πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (CSTI). Έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον Αειφόρο Τουρισμό και τον Τουρισμό Ειδικών Ενδιαφερόντων στο Πράσινο Ακρωτήριο μέσω του U.S. Millennium Cooperation. Έδωσε διαλέξεις σε φοιτητές σε θέματα, όπως ο Τουρισμός Ειδικών Ενδιαφερόντων, ο Βιωματικός/Εμπειρικός Τουρισμός και ο Αειφόρος Τουρισμός. Διδάσκει το θέμα του “Sustainable Tourism” στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει γράψει άρθρα σχετικά με τον Τουρισμό Ειδικών Ενδιαφερόντων και τον Αειφόρο Τουρισμό στην Κύπρο και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού.

Το Μέλλον του Αθλητικού Τουρισμού θα αναλυθεί και μέσα από την οπτική του ΚΟΑ από τον κ.Λεόντιο Τσέλεπο, πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητικού Τουρισμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ. Στην παρουσίασή του, με τίτλο «Ο Αθλητικός Τουρισμός και το μέλλον του μέσω των σχεδιασμών του ΚΟΑ», θα παρουσιαστούν οι υφιστάμενοι σχεδιασμοί του ΚΟΑ που υποστηρίζουν τον τομέα του Αθλητικού Τουρισμού μέσω της οικονομικής στήριξης των Αθλητικών Ομοσπονδιών κι Αθλητικών Σωματείων. Ακόμη, θα αναφερθούν οι ενέργειες και δράσεις του ΚΟΑ στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη της Κύπρου ως προορισμού Αθλητικού Τουρισμού. Ο κ.Λεόντιος Τσέλεπος είναι απόφοιτος του University of Bristol με πτυχίο Νομικής (LLB) και μεταπτυχιακό (LLM) στο Ευρωπαϊκό/Εμπορικό Δίκαιο. Επίσης, κατέχει μεταπτυχιακό σε θέματα Διοίκησης Αθλητισμού και Αθλητικού Δικαίου (το γνωστό FIFA Master) και ήταν ο πρώτος Κύπριος απόφοιτος και μέλος του FIFA Master Alumni Network. Εργοδοτήθηκε στην PricewaterhouseCoopers το 2007 ως εσωτερικός νομικός σύμβουλος. Από το 2011 εργάζεται ως εσωτερικός νομικός σύμβουλος στην Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ. Διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης την περίοδο 2008-2010, part-time lecturer στο πτυχίο Αθλητικής Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας την περίοδο 2013-2015, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε γραμματέας της Κυπριακής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού (Κ.Ε.Δ.Α.). Διορίστηκε στο Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού τον Ιούλιο 2016 και είναι πρόεδρος των Επιτροπών Αθλητικών Εγκαταστάσεων, Αθλητικού Τουρισμού και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΚΟΑ. Τέλος, είναι μέλος του European Association for Sport Management (EASM) και του International Association of Sports Law (IASL).
 
Το “Sports Tourism Conference” θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2018, 08:30-15:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.
 
Η υπόλοιπη θεματολογία διαμορφώνεται ως εξής:

 • Outlook of the Global Sports Tourism Market
 • The Winning Ingredients: A look at destinations that have successfully climbed the sports index (case studies presentations)
 • Understanding a Sport Tourist’s Motivations to Maximise Destination Impact
 • The Sports Facilities Management: How detailed research and guided planning can lead to successful sports destinations
 • Αθλητικός Τουρισμός: Κίνητρα από τον ΚΟΤ
 • Συζήτηση Πάνελ: Ο Αθλητικός Τουρισμός στην Κύπρο
   
Το Συνέδριο απευθύνεται προς:
 • Δ.Σ. όλων των αθλητικών οργανισμών της Κύπρου
 • Προσωπικό και Διεύθυνση αθλητικών φορέων, ομοσπονδιών και ομάδων (γενικός διευθυντής, διευθυντής Μάρκετινγκ κλπ.)
 • Υψηλόβαθμα στελέχη που ασχολούνται με τον Αθλητικό Τουρισμό και την Τουριστική Βιομηχανία
 • Δήμους και κοινότητες που ασχολούνται με τον Αθλητικό Τουρισμό
 • Ακαδημίες Ποδοσφαίρου και Αθλητικά Αναπτυξιακά Προγράμματα
 • Εμπορικούς διευθυντές, διευθυντές Μάρκετινγκ και στελέχη Μάρκετινγκ από εταιρείες-χορηγούς αθλημάτων
 • Αθλητικογράφους - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
 • Ξενοδοχειακές Μονάδες
 • Ταξιδιωτικά γραφεία
 
Για περισσότερες Πληροφορίες κι Εγγραφές, κάντε κλικ εδώ
 
Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
 
Οργανωτής: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), Συνδιοργανωτές: Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), Χορηγοί: ΟΠΑΠ Κύπρου, RCB Bank, Με τη στήριξη του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), Συντονισμός: IMH, Χορηγοί Επικοινωνίας: Gold, INBusiness

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ - τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονική διεύθυνση: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας