Συμφωνία ΕΤΕπ και Πανεπιστημίου Κύπρου για σπουδαστικά δάνεια

InBusinessNews  13/02/2018 18:38
Συμφωνία ΕΤΕπ και Πανεπιστημίου Κύπρου για σπουδαστικά δάνεια

Συμφωνία ΕΤΕπ και Πανεπιστημίου Κύπρου για σπουδαστικά δάνεια

InBusinessNews  13/02/2018 18:38
Συμφωνία ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοίνωσε η Κομισιόν και η οποία θα επιτρέψει σε σπουδαστές από άλλες χώρες να λαμβάνουν εγγυημένα δάνεια για τα δίδακτρα και τις πληρωμές ενοικίου για τους σπουδές τους στην Κύπρο.

RELATED ARTICLES


Το νέο αυτό πιλοτικό πρόγραμμα ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ και το οποίο υποστηρίζεται από το Εγγυητικό Πρόγραμμα Δανείων Erasmus + αναμένεται να ωφελήσει περισσότερους από 240 μεταπτυχιακούς φοιτητές και περιλαμβάνει μια περίοδο χάριτος δύο ετών για την αναβολή των διδάκτρων μετά τη λήξη των σπουδών και ένα ελάχιστο τετραετές σχέδιο αποπληρωμής μετά την εν λόγω περίοδο.

Η Κομισιόν σημειώνει ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το δεύτερο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη για να ξεκινήσει αυτό το είδος πρωτοβουλίας μετά το Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου το 2017. Η νέα συμφωνία είναι η έβδομη που θα υπογραφεί στο πλαίσιο του συστήματος εγγυήσεων (οι άλλες πέντε συμφωνίες υπογράφηκαν με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα).

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό Τίμπορ Ναβράσκις, δήλωσε μάλιστα πως "αυτό δείχνει ότι η εγγύηση Erasmus + αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία ανάπτυξης για τα πανεπιστήμια που προσπαθούν να διεθνοποιήσουν την εκπαιδευτική προσφορά τους. μια ολοκληρωμένη προσφορά δανείων και εγγυήσεων, χάρη στις συνδυασμένες προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων". "Οι φοιτητές όχι μόνο θα μπορούν να επωφεληθούν από προσιτές μεταπτυχιακές σπουδές στην Κύπρο αλλά και από ολοκαίνουργια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη", αναφέρει.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας