Στον Αντρέα Παπαέλληνα το Lifetime Achievement Award

Το Βραβείο Lifetime Achievement Award απονεμήθηκε στον Αντρέα Παπαέλληνα, ιδιοκτήτη και πρόεδρο των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Απονέμοντας το τιμητικό βραβείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κατόρθωσε μία χώρα που οδηγείτο στη χρεοκοπία, σήμερα να παρουσιάζει τους ρυθμούς ανάπτυξης 4% και να στέκει στα πόδια της.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, έντονα συγκινημένος, ο κ. Παπαέλληνας τόνισε ότι αυτή η βράβευση αποτελεί αναγνώριση 65 χρόνων δουλειάς.

Ο Αντρέας Παπαέλληνας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1954, εισερχόμενος στην οικογενειακή επιχείρηση Χρ. Α. Παπαέλληνας και ΣΙΑ, η οποία δραστηριοποιείτο με την εμπορία φαρμάκων, καλλυντικών και καταναλωτικών αγαθών.
 
Το 1956 νυμφεύεται την Νάσω Αναστασιάδου με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, την Κάτια, τη Μαρίνα και τον Χρήστο. 
 
Από την αρχή της καριέρας του επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων και οι λόγοι που ο ίδιος αναφέρει είναι ότι απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής.
 
Το αυξημένο ενδιαφέρον του για τον κλάδο των φαρμάκων, τον οδήγησε στη Βασιλεία της Ελβετίας όπου εκπαιδεύτηκε για 6 εβδομάδες, αποκομίζοντας πολλές γνώσεις για τα φάρμακα. Το 1963, ιδρύει στην Αθήνα την Παπαέλληνας Ελλάς, ως θυγατρική της κυπριακής εταιρείας, με τους  ίδιους μετόχους. 
 
Τη δεκαετία του 1990 αποχωρεί από την εταιρεία και επικεντρώνεται στην κυπριακή αγορά. 
 
Το 1997 καταλήγει σε συμφωνία με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση της Υπεραγοράς Χαραλαμπίδης στην Έγκωμη, την οποία στη συνέχεια μετονομάζει σε Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ. 
 
Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφετηρία για επέκταση στον τομέα του λιανικού εμπορίου τροφίμων, καθώς σήμερα η εταιρεία Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ λειτουργεί 12 Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ παγκύπρια και αποτελεί την κορυφαία αλυσίδα υπεραγορών στην Κύπρο, εργοδοτώντας 1.383 άτομα και έχοντας συνολικό τζίρο €230 εκατ. για το 2017. 
 
Βρισκόμενος ακόμα στο πηδάλιο του ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ, ο Ανδρέας Παπαέλληνας, δυναμικός και ακούραστος συνεχίζει το επεκτατικό έργο της εταιρείας προγραμματίζοντας τη λειτουργία 3 νέων υπεραγορών εντός του 2018.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας