Ανανεωμένος και με νέα στρατηγική ο CIPA

Με νέα στρατηγική για την περίοδο 2017-2020, ανανεωμένο προφίλ και δυναμική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλωσορίζει το νέο έτος ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). 

Ο Οργανισμός προέβη σε ενημέρωση των εκπροσώπων των κυπριακών ΜΜΕ για τις δράσεις και πρωτοβουλίες που προγραμματίζει, στο πλαίσιο Προγεύματος Εργασίας που πραγματοποίησε την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, στη Λευκωσία. 

Η Γενική Διευθύντρια, κ. Νατάσα Πηλείδου, παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο του Οργανισμού για την περίοδο 2017-2020 και ανέλυσε τις εξελίξεις στο διεθνές οικονομικό πλαίσιο, την εντυπωσιακή ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας και τις θετικές προβλέψεις για την πορεία της. Προβλέψεις που, όπως ανέφερε, δημιούργησαν την ανάγκη για αναπροσαρμογή προτεραιοτήτων και ανασχεδιασμό της στρατηγικής του Οργανισμού, προς βέλτιστη αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν. Η κ. Πηλείδου αναφέρθηκε επίσης στο αναζωογονημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια, το οποίο μεταφράζεται σε ουσιαστικές επενδύσεις σε πληθώρα οικονομικών τομέων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στοχευμένη εκστρατεία προσέλκυσης εταιρειών με βάση το ΗΒ εν όψει Brexit, αλλά και στην προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης τομέων με προοπτική όπως η καινοτομία, τα επενδυτικά ταμεία, η οπτικοακουστική βιομηχανία και η εκπαίδευση, μέσω της προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων αλλά και της στοχευμένης προωθητικής δράσης σε συνεργασία και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Ταυτόχρονα, έγινε παρουσίαση του rebranding και του νέου λογότυπου του Οργανισμού και ανακοινώθηκε η ευρεία χρήση του νέου brand name «Invest Cyprus», που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν μόνο στο εξωτερικό. 

Η κ. Πηλείδου αναφέρθηκε επίσης στη νέα, ψηφιακή στρατηγική του Οργανισμού, που στόχο έχει την αξιοποίηση διαδικτυακών εργαλείων, καναλιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για στοχευμένη προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό. Επιμέρους στόχος, όπως σημείωσε, είναι η αξιοποίηση των δικτύων αυτών για άμεση και αξιόπιστη παροχή πολύτιμων πληροφοριών προς τα ΜΜΕ σε θέματα που αφορούν τον τομέα των επενδύσεων.

Πέραν της προσπάθειας προσέλκυσης και της παροχής κάθε λογής υποστήριξης σε δυνητικούς ξένους επενδυτές, η νέα στρατηγική του Οργανισμού εστιάζει επίσης στη σύσφιξη των σχέσεών του με υφιστάμενους ξένους επενδυτές. Αυτό καθίσταται δυνατό μέσω της καθιέρωσης συστηματικής επικοινωνίας που επιτρέπει τη συζήτηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τη διοργάνωση συναντήσεων ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ιδίων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων καθώς και μέσω εκδηλώσεων εκτίμησης.

Τέλος, η κ Πηλείδου αναφέρθηκε σε σειρά μεταρρυθμίσεων στις οποίες η συμβολή του Οργανισμού ήταν καθοριστική, με πιο πρόσφατη την ετοιμασία του Σχεδίου Προώθησης της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας, καθώς και τη Σύσταση Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου της διαχείρισης των σχεδίων πολιτογράφησης στην οποία συμμετέχει ο Οργανισμός. 

Στο πρόγευμα παρευρέθηκε επισήμως και ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Μιχάλης Μιχαήλ. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μιχαήλ τόνισε ότι ο ρόλος του CIPA, στην προσπάθεια της Κύπρου να αξιοποιήσει τη νέα αναπτυξιακή δυναμική που δημιουργείται, είναι πολύτιμος. «Η προώθηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και η συμβολή στην προσπάθεια για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον αποτελούν πρωταρχικούς στόχους του Οργανισμού. Η νέα στρατηγική του CIPA και οι στοχευμένες δράσεις για αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν αποτελούν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και εξυπηρετούν την ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας». 

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ενημερώθηκαν επίσης για τη νέα πρωτοβουλία του Οργανισμού, «Invest Career», η οποία αποσκοπεί στην αντιστοίχιση μεταξύ των αυξανόμενων αναγκών από εταιρείες για εργοδότηση ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού και επαγγελματιών που ψάχνουν ευκαιρίες εργοδότησης στην Κύπρο. Όπως ανέφερε η κ. Πηλείδου, η πρωτοβουλία βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης και σύντομα θα τεθεί σε επίσημη λειτουργία. Στόχος του Οργανισμού, εξήγησε, είναι η προσέλκυση υψηλού επιπέδου ανθρωπίνου δυναμικού, και κυρίως ο επαναπατρισμός Κυπρίων που ελλείψει ευκαιριών τα προηγούμενα χρόνια, εργάζονται τώρα στο εξωτερικό. Στην παρούσα φάση, ο Οργανισμός βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με μεγάλες εργοδοτικές εταιρείες ενώ πραγματοποιούνται παράλληλα ομάδες εστίασης (focus groups) σε Λευκωσία και Λεμεσό για συλλογή σχολίων σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας. 

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;