«PwC – UCY Flying Start Programme»: Ταχύρρυθμο πρόγραμμα για απόκτηση τίτλου εγκεκριμένου λογιστή

Μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας τους, η PwC Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) έχουν εφαρμόσει για πρώτη φορά στην Κύπρο το πρωτοποριακό «PwC - UCY Flying Start Programme». Πρόκειται για ένα καινοτόμο, ταχύρρυθμο πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία σε φοιτητές του κλάδου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου να συνδυάσουν τις ακαδημαϊκές τους σπουδές με εργασιακή εμπειρία στην PwC και να αποκτήσουν τον τίτλο του εγκεκριμένου λογιστή από το ICAEW, ένα χρόνο νωρίτερα σε σύγκριση με άλλους απόφοιτους πανεπιστημίων.  

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο «PwC - UCY Flying Start Programme» πρέπει να έχουν πετύχει μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστο 7,5 /10 κατά την ολοκλήρωση του δεύτερου έτους σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνέχεια, εφόσον λάβουν μέρος σε διαδικασία επιλογής από την PwC, οι επιτυχόντες φοιτητές καλούνται να εργαστούν για δύο περιόδους των πέντε μηνών στο Τμήμα Ελεγκτικών Υπηρεσιών της PwC, κατά τη διάρκεια του τρίτου και τέταρτου έτους σπουδών τους. Η συνολική επαγγελματική εμπειρία των δέκα μηνών που αποκτούν προσμετρά ως μέρος της εμπειρίας που απαιτείται από το ICAEW για την απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου του εγκεκριμένου λογιστή (ACA).  Μετά την αποφοίτησή τους από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την επιτυχή ολοκλήρωση της δεκάμηνης απασχόλησής τους στην PwC, οι ασκούμενοι λογιστές, οι οποίοι θα έχουν ήδη εξαιρεθεί από τα πρώτα δώδεκα μαθήματα του ICAEW, θα εργοδοτούνται πάνω σε μόνιμη βάση από την PwC, με απώτερο στόχο να ολοκληρώσουν τις επαγγελματικές τους εξετάσεις. 

Το «PwC - UCY Flying Start Programme»  είναι εμπνευσμένο από παρόμοια πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την PwC Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνεργασία με το ICAEW και συγκεκριμένα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαχρονικός στόχος της PwC Κύπρου είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών και η υλοποίηση προγραμμάτων που έχουν σκοπό την κατάρτιση και αξιοποίηση νέων ταλέντων, ενώ ο οργανισμός έχει βραβευθεί επανειλημμένα με παγκόσμιες και Παγκύπριες  διακρίσεις για την υλοποίηση καινοτόμων πρακτικών στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού. 

Δειτε Επισης

Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse