Μ. Δημητριάδης: «Κερδίσαμε το στοίχημα στο λιμάνι Λεμεσού»

  07/12/2017 18:04
Μ. Δημητριάδης: «Κερδίσαμε το στοίχημα στο λιμάνι Λεμεσού»

Μ. Δημητριάδης: «Κερδίσαμε το στοίχημα στο λιμάνι Λεμεσού»

  07/12/2017 18:04

Την ικανοποίησή του από τον τρόπο λειτουργίας του λιμανιού της Λεμεσού από τις τρεις διαχειρίστριες εταιρείες, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, σημειώνοντας πως "έχουμε κερδίσει το στοίχημα", σε σχέση με τα θέματα εξυπηρέτησης.

RELATED ARTICLES


 
Ο κ .Δημητριάδης, ο οποίος το πρωί περιόδευσε στο λιμάνι Λεμεσού και έτυχε ενημέρωσης από τις διευθύνσεις των διαχειριστριών εταιρειών, ανέφερε πως "είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, ιδιαίτερα όσον αφορά τα θέματα εξυπηρέτησης στο λιμάνι".
 
 Ενδεικτικά, είπε πως ο χρόνος εξυπηρέτησης των εμπορευματοκιβωτίων, από την Eurogate, έχει μειωθεί σχεδόν κατά μια ώρα και 30 λεπτά και σήμερα δεν υπερβαίνει τα 12-13 λεπτά, ενώ ο χρόνος εξυπηρέτησης των εμπορικών πλοίων έχει επίσης μειωθεί κατά 50%.
 
"Αντιλαμβάνεστε ότι, αυτή τη στιγμή, το λιμάνι Λεμεσού δεν έχει να ζηλέψει τίποτε όσον αφορά τα θέματα εξυπηρέτησης, από τα μοντέρνα λιμάνια που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι πραγματικά, όσον αφορά αυτό το θέμα, έχουμε κερδίσει το στοίχημα", συμπλήρωσε.
 
Σε σχέση με τον όγκο των εργασιών στο λιμάνι της Λεμεσού, αυτός αυξήθηκε κατά 5 με 6%, όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι αυτό έχει να κάνει και με τη βελτίωση της οικονομίας μας, ενώ υπενθύμισε πως μεγάλο μέρος της αύξησης έχει να κάνει με τις διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν.
 
"Να υπενθυμίσω ότι σαν μέρος της εμπορικοποίησης εξαγοράσαμε τις υπηρεσίες των αχθοφόρων, μια εξαγορά η οποία τελικά στοίχισε στο κράτος γύρω στα 16 εκατομμύρια ευρώ, αν αφαιρέσουμε τα έσοδα που είχαμε τον ένα χρόνο που το λειτουργούσε η Αρχή Λιμένων, και έχουμε να παίρνουμε σαν κράτος, το όφελος δηλαδή, που είναι περίπου 38 με 40 εκατομμύρια ευρώ", είπε ο Υπουργός Μεταφορών, προσθέτοντας ότι " θα εισπράξουμε για τους πρώτους 12 μήνες λειτουργίας, γύρω στα 9 με 10 εκατομμύρια ευρώ".
 
Ερωτηθείς για όσους διαμαρτύρονται για αυξήσεις στις χρεώσεις από τους διαχειριστές, ο κ. Δημητριάδης είπε πως "κάποιοι έχουν επωφεληθεί από το νέο σύστημα , κάποιοι χρεώνονται περισσότερο και είναι φυσιολογικό, διότι το νέο σύστημα, ειδικά όσον αφορά τα εμπορευματοκιβώτια, προβλέπει μια χρέωση που είναι ενιαία".
 
Υπενθύμισε πως η Αρχή Λιμένων, ως ρυθμιστής, "επιβεβαιώνει ότι ακολουθούνται νομοθεσίες, ακολουθούνται τα διατάγματα", ενώ τόνισε πως " το σημερινό σύστημα είναι πολύ καλύτερο και για τους χρήστες, είναι πολύ πιο διαφανές και η διαφάνεια οδηγεί και σε μειωμένα κόστα, στον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα".
 
Ανέφερε, τέλος, πως η διαδικασία εμπορικοποίησης του λιμανιού της Λεμεσού ήταν μια διαφανής και πρωτοφανής διαδικασία, λόγω του ενδιαφέροντος που επέδειξαν μεγάλοι οργανισμοί, προσθέτοντας ότι η πρακτική που ακολουθήθηκε για το λιμάνι Λεμεσού, αποτελεί παράδειγμα για τις όποιες μελλοντικές διαδικασίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας