Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Fund $50 δις ο νέος ιδιοκτήτης του Ευρωπαϊκού

Σε καλά χέρια θα περάσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, εκτιμούν οικονομικοί και νομικοί κύκλοι, στον απόηχο της δημοσιοποίησης της κατ’ αρχήν συμφωνίας για εξαγοράς του πανεπιστημιακού ιδρύματος από τον γαλλικό κολοσσό Galileo Global Education. Ο συγκεκριμένος όμιλος αποτελεί κομμάτι της Providence Equity, ενός διεθνούς fund, το οποίο διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας πέραν των $50 δις.

Η Galileo Global Education φαίνεται να έλαβε την απόφαση να επενδύσει στην Κύπρο και στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό περιουσιακό στοιχείο (asset), το οποίο έχει τις δυνατότητες για να αποτελέσει πόλο έλξης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη γύρω περιοχή. 

Διαβάσστε ακόμα: 

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Laureate (στην Ιταλία και την Κύπρο) στην Galileo Global Education, θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018 και η συμφωνία προβλέπει εξαγορά έναντι €225 εκατ ($263 εκατ.).

Η Galileo Global Education είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και όχι μόνο. Σήμερα, υπό την ομπρέλα του βρίσκονται μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε οκτώ συνολικά χώρες: τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το Μεξικό, την Κίνα, την Ινδία και τη Σενεγάλη.

Στον Όμιλο Galileo περιλαμβάνονται γνωστά πανεπιστήμια όπως το Istituto Marangoni, το Instituto de Estudios Universitarios, το LISAA, το Atelier de Sèvres, το Paris School of Business (PSB) και το Macromedia University of Applied Sciences.

Επενδυτής με περιουσιακά στοιχεία $50 δις
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Galileo Global Education ανήκει στην Providence Equity, ένα διεθνές ταμείο, το οποίο διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας πέραν των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ιδιωτικών και πιστωτικών επιχειρήσεων. 

Από την ίδρυση της το 1989, η Providence έχει επενδύσει σε περισσότερες από 160 εταιρείες παγκοσμίως και αποτελεί κορυφαία εταιρία επενδύσεων σε μετοχές οργανισμών που επικεντρώνονται στους τομείς της επικοινωνίας, της εκπαίδευσης και της πληροφόρησης. Συνεργάζεται με εταιρείες σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης, από την ανάπτυξη κεφαλαίου και από πολύπλοκες ανακεφαλαιοποιήσεις οικογενειακών επιχειρήσεων έως μεγάλες εξαγορές. 

Η πρόθεση της Laureate Education -του μεγαλύτερου παγκόσμιου ομίλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Αμερική, Αφρική, Ασία, Ευρώπη και Ωκεανία- να πωλήσει τα πανεπιστημιακά της ιδρύματα σε Κύπρο, Ιταλία και Γερμανία είχε δημοσιοποιηθεί αρχικά τον Αύγουστο του 2017. Η πώληση σχετίζεται με τους στόχους της εταιρείας να μειώσει το επίπεδο του δανεισμού της.
 
Διαβάσστε ακόμα: 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη