Κυριάκος Κόκκινος: «Ο άνθρωπος και αυτοματοποίηση θα συνυπάρξουν»

Κυριάκος Κόκκινος: «Ο άνθρωπος και αυτοματοποίηση θα συνυπάρξουν»

Κυριάκος Κόκκινος: «Ο άνθρωπος και αυτοματοποίηση θα συνυπάρξουν»

Ο κόσμος αλλάζει, το ανθρώπινο δυναμικό αλλάζει και μια αναγκαία συνεργασία εργατικού δυναμικού και μηχανών εμφανίζεται,  σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογική ανάπτυξη, τα ρομπότ και η ανθρώπινη εργασία θα συνυπάρχουν. Κάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία του στο 16th Leadership and HR Management Conference, ο Executive Director, Digital Consulting Services, PwC Cyprus, Κυριάκος Κόκκινος.

RELATED ARTICLES


Αναφερόμενος στους millennials και μιλώντας με αριθμούς, ανέφερε πως μέχρι το 2020 θα αποτελούν το 50% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ και το 75% της παγκόσμιας αγοράς μέχρι το 2030.

«Οφείλουμε να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε τους millennials, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς μας πελάτες, συνεργάτες ακόμη και εργοδότες», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Το γεγονός πως μεγαλώνουν σε έναν έντονα διαδικτυακό κόσμο, τους κάνει απόλυτα εξοικειωμένους με την τεχνολογική ανάπτυξη και τις αλλαγές που φέρνει μαζί της στην αγορά. 

Όπως ο ίδιος τόνισε, η ανθρώπινη ύπαρξη θα κατέχει πάντα  έναν διαφορετικό ρόλο σε όποιο σημείο βρίσκεται η αγορά, όποιο κι αν είναι το μελλοντικό σενάριο. 
 
Αυτό που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τα στελέχη των εταιρειών, σημείωσε, είναι να παίρνουν πάντα το καλύτερο από την τεχνολογία. 

Τα trends του μέλλοντος 
Στα χαρακτηριστικά που παραμένουν τα ίδια σε οποιοδήποτε μελλοντικό σενάριο ισχύσει, αναφέρθηκε ο ομιλητής που δεν είναι άλλα από την αυτοματοποίηση και η ρομποτική. 

Γεγονός που απαιτεί μια νέα ισορροπία για την αγορά, με την εργασία να αλλάζει. Η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η φαντασία και οι ικανότητες στον σχεδιασμό αποτελούν μελλοντικά προτεραιότητα των εργαζομένων. 

Το κλειδί για το μέλλον, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η εύκολη προσαρμογή στα νέα δεδομένα. 

Τι λένε οι CEOs;
Έρευνα έδειξε πως το 52%  των CEOs σχεδιάζουν ν’ αυξήσουν το προσωπικό τους στους επόμενους 12 μήνες. Το 52%  δηλώνει ότι διερευνεί ήδη τα οφέλη της συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων και μηχανών. 
 
Το 77% δυσκολεύεται να εντοπίσει την δημιουργικότητα και τις καινοτόμες επιδεξιότητες που χρειάζεται, ενώ 60% των CEOs επανεξετάζουν την λειτουργία του HR τμήματος. 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας