Brexit και επενδύσεις στις επαφές CFA με φορείς της οικονομίας

Κύκλο επαφών με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και άλλους φορείς της οικονομίας πραγματοποίησαν διευθυντικά στελέχη του Ινστιτούτου CFA από τις ΗΠΑ και το Λονδίνο και η ηγεσία του Κυπριακού Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus).

Στο επίκεντρο της συνάντησης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου βρέθηκαν το Brexit και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ρυθμιστικά ζητήματα, το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, το νέο καθεστώς παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (MiFID II / MiFIR) καθώς και ειδικοί τρόποι στήριξης του έργου της Επιτροπής μέσω των εργασιών του CFA Institute στα γραφεία του Λονδίνου και των Βρυξελλών. 

Συζητήθηκε ακόμη η συμμετοχή του CFA Society Cyprus στις διαδικασίες διαβούλευσης της Επιτροπής για τρέχοντα θέματα του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, ενώ παρουσιάστηκε η τεχνοκρατική κατάρτιση των κατόχων του επαγγελματικού τίτλου CFA και η συνεχής επαγγελματική εκπαίδευση της οποίας τυγχάνουν ακόμα και μετά την απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου CFA.

Εκ μέρους του CFA Institute το «παρών» στις συναντήσεις έδωσαν η Lucy Courtenay, Διευθύντρια Κυβερνητικών και Ρυθμιστικών Σχέσεων, ο δρ Michael G. McMillan, Διευθυντής Δεοντολογίας και Επαγγελματικών Προτύπων, και η Kasia Marianiuk, Διευθύντρια Σχέσεων του CFA Institute για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus), Παναγιώτης Χρυσοστόμου,  εξέφρασε τη δέσμευση του CFA για στενή συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπογραμμίζοντας ότι o Σύνδεσμος αποτελεί το κατ’ εξοχήν σώμα με την απαραίτητη πιστοποίηση και τεχνογνωσία για την παροχή, σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς και σε φυσικά πρόσωπα, συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της χρηματοοικονομικής επιστήμης και των επενδύσεων στην Κύπρο.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) καθώς και με τραπεζικά ιδρύματα. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κύπρο, ο δρ McMillan έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου περί Δεοντολογίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ενώ τα μέλη του Συνδέσμου παρακολούθησαν εξειδικευμένα σεμινάρια.
 

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού