Youth Empowered: Διεκδίκησε το μέλλον σου…ΤΩΡΑ!

Ποια επαγγέλματα θα κυριαρχήσουν στο μέλλον; Πως μπορώ να διεκδικήσω μία θέση στην αγορά εργασίας; Εάν είσαι νέος, 18-30 ετών, και αυτά είναι τα ερωτήματα που σε απασχολούν, τότε το “Youth Empowered” είναι το πρόγραμμα που περίμενες!
 
Σε μία αγορά εργασίας που συνεχώς αλλάζει, όπως και οι απαιτήσεις των εργοδοτών, η Α/φοί Λανίτη και η Coca-Cola διοργανώνουν στην Κύπρο το “Youth Empowered”, ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων.
 
Το πρόγραμμα θα  διεξαχθεί από 5-7 Δεκεμβρίου, στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, παρέχοντάς τους δωρεάν δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης.
 
« Από το deep learning και το Artificial Intelligence μέχρι το Internet of Things και τα drones, τα επαγγέλματα του μέλλοντος λίγο θα έχουν να κάνουν με αυτά που ξέρουμε σήμερα», εξηγεί η Ρούλα Ποντικάκη, Franchise Manager για την Κύπρο και τη Μάλτα της The Coca-Cola Company. Η κα. Ποντικάκη είναι ένα από τα 15 στελέχη που θα λάβουν μέρος στο “Youth Empowered”, παρουσιάζοντας στους νέους που θα βρεθούν εκεί τα επαγγέλματα του μέλλοντος στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. 
 
Οι τάσεις, όμως,  στη μελλοντική αγορά εργασίας είναι μόνο μία από τις πολλές θεματικές που θα συζητηθούν το τριήμερο αυτό. Το πρόγραμμα “Youth Empowered” προσφέρει ακόμα εκπαίδευση στις βασικές προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σημερινή αγορά εργασίας, όπως για παράδειγμα σύνταξη βιογραφικού και προετοιμασία για συνέντευξη. Παράλληλα, μέντορες,  έμπειρα στελέχη της  Α/φοί Λανίτη, της Coca-Cola και των συνεργατών τους, θα προσφέρουν επαγγελματική καθοδήγηση, ενώ θα υπάρχουν  δυνατότητες δικτύωσης με εταιρείες και ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης.
 
Στόχος  αυτής της  πρωτοβουλίας της Α/φοί Λανίτη είναι μέχρι το 2020 το “Youth Empowered” να δώσει σε 3.000 νέους τα εφόδια και τις ευκαιρίες δικτύωσης, ώστε να κάνουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.
 
Στην προσπάθεια αυτή συμπράττουν  με την Α/φοί Λανίτη και την Coca- Cola οργανισμοί όπως:  ΑΝΤ1, IN Business, Delema McCANN, PWC, StudentLife, Gen-Cyprus, Cyprus Marketing Youth Society, PopUP Nicosia, CYTA, HeartCyprus, Gloria Jeans, Μ&P, MKO AKTH και το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τεχνογνωσία, συμβουλές και ευκαιρίες δικτύωσης.
 
Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας και του Δήμου Λευκωσίας. 
 
Περισσότερες πληροφορίες  ΕΔΩ και στο Facebook page της Α/φοί Λανίτη.
 

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;