Cdbbank: Χρυσός χορηγός του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Επενδυτικών Ταμείων

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την αναζωογόνηση της κυπριακής οικονομίας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, η cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως) συμμετείχε ως χρυσός χορηγός στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Επενδυτικών Ταμείων, που πραγματοποιήθηκε στις 29-31 Οκτωβρίου στη Λεμεσό, αποδεικνύοντας, γι’ ακόμη μία φορά, τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει στα οικονομικά δρώμενα του τόπου. 

Tο συνέδριο με τίτλο “Evolutionary Trends in the Investment Management and Funds Industry”, διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη. Στο συνέδριο συμμετείχαν 40 διακεκριμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 450 επαγγελματίες του κλάδου και εκπρόσωποι σημαντικών επενδυτικών ταμείων από 23 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Ρωσίας έδωσαν δυναμικά το παρόν τους. 

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες και προκλήσεις που υπάρχουν στον τομέα των Επενδυτικών Ταμείων καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο όπως για παράδειγμα το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ευρώπη καθώς επίσης και η συνεχής και ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας. Περαιτέρω παρακολούθησαν εξειδικευμένες παρουσιάσεις και να αντάλλαξαν απόψεις μέσα από διαδραστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του συνεδρίου, αναλύθηκαν σε ειδική θεματική ενότητα οι υφιστάμενες και μελλοντικές τάσεις της διεθνούς αγοράς στους τομείς της συγκέντρωσης κεφαλαίων (fundraising) καθώς επίσης και της διαχείρισης και κατανομής των περιουσιακών στοιχείων γενικότερα (asset management and allocation). Τη συζήτηση συντόνιζε ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της cdbbank και μέλος του Δ.Σ. του CIFA, κ. Κώστας Αργυρίδης και σ’ αυτή συμμετείχαν έγκριτοι ομιλητές από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Λουξεμβούργο. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Αργυρίδης ανέφερε πως ο τομέας των διεθνών επενδυτικών ταμείων, σε συνδυασμό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας, μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. «Η επιτυχία του φετινού συνεδρίου αντανακλά το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον και τις σημαντικές προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα αυτό», ανέφερε. Ο κ. Αργυρίδης επισήμανε, παράλληλα, πως η προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικός προορισμός διεθνών προδιαγραφών και η ανάδειξή της ως κέντρο παροχής υψηλού επιπέδου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αποτελούν προτεραιότητα για τη cdbbank, η οποία στήριξε το συνέδριο ως χρυσός χορηγός και διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να ενισχύει πρωτοβουλίες που στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett