Margaret Doyle: Νέοι παίχτες στον τομέα ψηφιακών συναλλαγών

Θετικά θα πρέπει να πιστωθεί η ΕΕ σε ό,τι αφορά το άνοιγμα ολιγοπωλίων και την εφαρμογή πολιτικών για προστασία του ανταγωνισμού, ανέφερε η Margaret Doyle, Partner της Deloitte στην ΒΔ Ευρώπη. Μιλώντας ενώπιον του 8ου Limassol Economic Forum, η κ. Doyle υπογράμμισε πως τα έσοδα των τραπεζικών ιδρυμάτων το 2015 στην ΕΕ ανήλθε στα €128 δισ. 

Ωστόσο, με τα νέα συστήματα πληρωμών τα τραπεζικά ιδρύματα δεν εμπλέκονται στη διαδικασία πληρωμών, ενώ στην όλη διαδικασία πληρωμών εμπλέκονται άλλου είδους ιδρύματα και προς το σκοπό αυτό η ΕΕ επιθυμεί όπως εισαχθούν κοινοί κανόνες και ρυθμίσεις.

Οι νέες τεχνολογίες και οι νέες τεχνολογικές εφαρμογές προσφέρουν διαφορετικά συστήματα πραγματοποίηση πληρωμών και συναλλαγών, σημείωσε η κ. Doyle για να προσθέσει πως με βάση μελετών στην Βρετανία αναμένεται να υπάρξει ζήτηση για νέες υπηρεσίες στον τομέα των συναλλαγών χωρίς την εμπλοκή τραπεζικών ιδρυμάτων.

Αναφερόμενη στις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα των συναλλαγών η κ. Doyle υπογράμμισε πως η μελλοντική διαχείριση των συναλλαγών θα πραγματοποιείται μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό όπου το μέσο πραγματοποίηση συναλλαγών δεν θα είναι μόνο τα τραπεζικά ιδρύματα, αλλά και λιανέμποροι καθώς και εταιρείες πληροφορικής. 
Κατά αυτό τον τρόπο, είπε, επωφελείται ο καταναλωτής καθώς θα μεγιστοποιήσει την διαχείριση του προϋπολογισμού του, ενώ μέσω της ίδιας εφαρμογής στο κινητό του θα μπορεί να πραγματοποιεί κάθε είδους συναλλαγή είτε αυτή είναι πληρωμή λογαριασμών ή εξασφάλιση δανείου.

Σημείωσε, ωστόσο, πως οι προκλήσεις σε αυτό τον τομέα είναι αρκετές καθώς όχι όλα τα τραπεζικά ιδρύματα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις νέες αυτές τεχνολογικές εξελίξεις.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά