Μάριος Σκανδάλης: Οι στόχοι του νέου προέδρου του ΣΕΛΚ

  14/09/2017 09:09
Μάριος Σκανδάλης: Οι στόχοι του νέου προέδρου του ΣΕΛΚ

Μάριος Σκανδάλης: Οι στόχοι του νέου προέδρου του ΣΕΛΚ

  14/09/2017 09:09

Για τους στόχους και τα πλάνα του από τη θέση του ως νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), για την περίοδο 2017-2019, μίλησε στο IN Business ο Μάριος Σκανδάλης. 

Όπως είπε, η κύρια στρατηγική που θα κινηθεί ως πρόεδρος του συνδέσμου, βασίζεται σε τέσσερις άξονες. Συγκεκριμένα: 1. Την ενδυνάμωση της οργανωτικής δομής και της οργανωτικής λειτουργίας του Συνδέσμου. 2. Την ενδυνάμωση του ρόλου του κύρους και της αξιοπιστίας του Συνδέσμου και την περαιτέρω ισχυροποίησή του ως ο κυριότερος εταίρος του λογιστικού κι ελεγκτικού επαγγέλματος στην Κύπρο. 3. Την ενδυνάμωση του λογιστικού επαγγέλματος στην Κύπρο και στο εξωτερικό, αλλά και παρεμφερών επαγγελμάτων όπως, λειτουργών συμμόρφωσης, λειτουργών κι εξεταστών οικονομικού εγκλήματος, όπως και συμβούλων εταιρικής διακυβέρνησης. 4. Την ενίσχυση της οικονομίας της Κύπρου και τις θέσεις της ως ένα από τα πιο κυριότερα και πιο αξιόπιστα διεθνή επιχειρηματικά κέντρα.

«Η κύρια δράση μας για προώθηση των αξόνων αυτών είναι ο σχεδιασμός και εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδιασμού της οικονομίας, στον οποίο θεωρούμε ότι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι και κρατικοί και ιδιωτικοί οργανισμοί και άτομα», τόνισε. Σημείωσε ότι στόχος είναι ο ΣΕΛΚ να έχει πρωταρχικό ρόλο συντονισμού αυτού του στρατηγικού σχεδίου και σίγουρα ο κυριότερος πυρήνας που θα έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα είναι η ψηφιακή μεταμόρφωση (digital transformation) του τρόπου λειτουργίας αυτής της βιομηχανίας της Κύπρου. Και πρόσθεσε: «Αυτό που πάντοτε υπερτερούσε κι έδινε πλεονέκτημα στην Κύπρο ήταν η υποδομή των διαδικασιών και των ρυθμιστικών πλαισίων της Κύπρου, τα οποία προωθούσαν μια ευέλικτη λειτουργία του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, το οποίο βασιζόταν κατά κύριο λόγο στο αγγλικό νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο σε ένα ευέλικτο φορολογικό πλαίσιο και στην υψηλή τεχνική κατάρτιση του πληθυσμού μας. Τώρα όμως, φτάσαμε στο σημείο που πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα κι αυτό προϋποθέτει αυτή την ψηφιακή μεταμόρφωση, αλλά και την περαιτέρω ευελιξία των διαδικασιών μας».

Ο κ. Σκανδάλης διαβεβαίωσε ότι ο σύνδεσμος θα έχει επαφές με τα Υπουργεία Ενέργειας και Οικονομικών, αλλά και με όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. 

Οι προκλήσεις
Σύμφωνα με τον κ. Σκανδάλη, μια μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο σύνδεσμος είναι ο νέος νόμος ελεγκτών, στη βάση του οποίου αναμένεται να γίνει η σύνθεση της επιτροπής της Αρχής Δημοσίας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος. «Η πρόκλησή μας είναι να βεβαιωθούμε ότι οι πρόνοιες του σχετικού νόμου, τις οποίες προτιθέμεθα να βελτιώσουμε περαιτέρω ότι θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά προς όφελος κατά κύριο λόγο του επαγγέλματος και των μελών μας. Ο ΣΕΛΚ θα είναι πρωτοστάτης και προστάτης αυτής της προσπάθειας», κατέληξε.  

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας