Τοp 10 των υπηρεσιών

Ο τομέας των υπηρεσιών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στην Κύπρο. Οι προσπάθειες για συνεχή αναβάθμισή του αποτελούν εχέγγυο εξέλιξης και οι σημαντικοί σύνδεσμοι που παρουσιάζουμε είναι στυλοβάτες του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου. 

 

Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ)
Ίδρυση: 1961
Πρόεδρος: Δημήτρης Βάκης
Γενικός διευθυντής: Κυριάκος Ιορδάνου

Ο σύνδεσμος είναι αρμόδια εποπτική Αρχή για τα μέλη του: Νόμιμους ελεγκτές και λογιστές, ελεγκτικά και λογιστικά γραφεία, εταιρείες παροχής διοικητικών υπηρεσιών και σύμβουλους αφερεγγυότητας.   Ο ΣΕΛΚ έχει ενεργό ρόλο σε μια σειρά από θέματα, όπως οι ευρωπαϊκές οδηγίες για το λογιστικό και ελεγκτικό επάγγελμα, ζητήματα φορολογίας, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και γενικότερα για πλείστα όσα σχετίζονται με την προαγωγή του τομέα των υπηρεσιών. 

Μέλη 3.700

 

Παγκύπριος  Δικηγορικός  Σύλλογος (ΠΔΣ) 
Ίδρυση: 1960
Πρόεδρος: Δώρος Ιωαννίδης
Εκτελεστική διευθύντρια:  Κούλια Βάκη

Από το ξεκίνημά του ο σύλλογος αποτελεί το επαγγελματικό σώμα για τους δικηγόρους και είναι ανάμεσα στις εποπτικές Αρχές για τα μέλη του, τα οποία παρέχουν διοικητικές υπηρεσίες (fiduciary services)  στην Κύπρο. 

Μέλη 3.300


Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών  Κύπρου (ΣΕΣΕΛΚ)
Ίδρυση: 1998
Πρόεδρος:  Σωτηρούλα Σαββίδου  

Ο σύνδεσμος αποτελεί το μέσο έκφρασης του επαγγέλματος του εσωτερικού ελεγκτή, του οποίου η σημαντικότητα αναδείχθηκε ιδιαίτερα κατά την περίοδο της έντονης κινητικότητας του χρηματιστηρίου από το 1999 έως και το 2000. Το 2005 ο ΣΕΣΕΛΚ φιλοξένησε το ευρωπαϊκό συνέδριο εσωτερικών ελεγκτών στην Κύπρο ως μέλος του διεθνούς ινστιτούτου εσωτερικών ελεγκτών (The ΙΙΑ) και την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία συνδέσμων εσωτερικού ελέγχου. Ακόμα, το 2016 διοργάνωσε, για πρώτη φορά, το Cyprus Internal Audit Forum, όπου κύριος ομιλητής ήταν ο Richard F. Chambers, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του IIA. 

Μέλη 560
 

Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ)
Ίδρυση: 1936
Πρόεδρος: Xάρης Λοϊζίδης  
Γενικός διευθυντής: Ζαχαρίας Ιωαννίδης

Είναι από τους κυριότερους και παλαιότερους συνδέσμους της Κύπρου. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του είναι ξενοδοχεία και άλλες μονάδες παροχής φιλοξενίας τουριστών. Φέτος γιορτάζει 80 χρόνια πορείας, διανύοντας μια από τις χρονιές - ρεκόρ σε αφίξεις τουριστών, που αναμένεται ότι θα αγγίξουν τα 3 εκατομμύρια.  
Μέλη 251


Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο  
Ίδρυση: 1989
Πρόεδρος: Θέμης Παπαδόπουλος
Γενικός Διευθυντής: Θωμάς Καζάκος

Το επιμελητήριο είναι ο εμπορικός σύνδεσμος της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην Κύπρο. Αποτελείται από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα, που ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με την ιδιοκτησία και τη διαχείριση πλοίων. Οι επιχειρήσεις - μέλη του εργοδοτούν, συνολικά, περί τα 4.500 άτομα σε ξηρά και πέραν των 55.000 σε θάλασσα. Το 2015 το επιμελητήριο συνέβαλε στη σύσταση της ακαδημίας ναυτιλίας, Cyprus Maritime Academy, στη Λάρνακα, που αποτελεί μια συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Αραβικής Ακαδημίας Επιστημών. 

Μέλη 190


Cyprus Fiduciary Services (CFA), Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών  
Ίδρυση: 2011 
Πρόεδρος: Χρίστος Μιχαήλ
Γενικός διευθυντής: Γιώργος Ιουλιανός  

Ο σύνδεσμος υπήρξε πρωτοβουλία κάποιων εκ των σημαντικότερων εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Σήμερα είναι το αναγνωρισμένο σώμα του κλάδου αυτού και σχετίζεται άμεσα με την προαγωγή του επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρονται, με στόχο την ανάπτυξη ντόπιων και διεθνών δραστηριοτήτων στο νησί και την ενίσχυσή του στον χάρτη των επιχειρηματικών κέντρων. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, πέτυχε να αναβαθμιστεί ιδιαίτερα ο ρόλος του τομέα και των εταιρειών που τον απαρτίζουν, των οποίων η κύρια εποπτική Αρχή είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Μέλη 81


Σύνδεσμος  Αναλογιστών Κύπρου (Cyprus Association  of Actuaries)  
Ίδρυση: 1993
Πρόεδρος: Χρίστος Λουκαΐδης  

Ο σύνδεσμος ξεκίνησε όταν η ειδικότητα του αναλογιστή δεν υπήρχε ακόμα στην Κύπρο ως επάγγελμα και θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία του που κατάφερε να το καθιερώσει αλλά και να το αναδείξει ως τέτοιο στον ασφαλιστικό τομέα. Αυτό επετεύχθη μέσω ρητής πρόνοιας που περιλήφθηκε στη νέα ασφαλιστική νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο και αφορούσε στην πιστοποίηση των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών για σκοπούς φερεγγυότητας από επαγγελματίες αναλογιστές στους κλάδους  ζωής και γενικής φύσεως. 

Μέλη 70


Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων  Κύπρου (ΣΤΕΚ)
Ίδρυση: 1997
Πρόεδρος: Άκης Βαβλίτης
Γενική διευθύντρια: Χρυσαίμιλη Ψηλογένη Κενεβέζου  

Από το ξεκίνημα του ο σύνδεσμος είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συσπείρωση όλων όσοι ασπάζονται την ανάγκη προώθησης του ποιοτικού τουρισμού. Μέλη του είναι στελέχη της ξενοδοχειακής και γενικότερα της τουριστικής βιομηχανίας. Ο ΣΤΕΚ συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση νέων πολιτικών που αφορούν στη μεταρρύθμιση του τομέα, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών περιοχών και υπηρεσιών. 

Μέλη 30 ξενοδοχεία  και 15 μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις


Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου
Ίδρυση: 1925
Πρόεδρος: Άρτεμις Παντελίδου
Γενική διευθύντρια:  Στέφη Δράκου  

Αποτελεί το αναγνωρισμένο σώμα της ασφαλιστικής βιομηχανίας της Κύπρου. Στο πορτοφόλιο των εταιρειών - μελών σνήκει το 95% των ετησίων ασφαλίστρων της εγχώριας αγοράς. Ο σύνδεσμος εκπροσωπεί τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι πλήρες μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών, Insurance Europe, και της διεθνούς ένωσης  ναυτασφάλισης, IUMI.

Μέλη 29


Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου (ΣΤΚ)
Ίδρυση: 1969  
Πρόεδρος: Γιώργος Γεωργίου
Γενικός διευθυντής:  Μιχάλης Καμμάς  

Αποτελεί το συντονιστικό όργανο των εμπορικών τραπεζών στην Κύπρο. Από το 1999 λειτουργεί ως το εκτελεστικό σώμα και ο κοινός εκφραστής των τραπεζών - μελών του για θέματα που αφορούν στον οικείο κλάδο. Η θεσμοθέτηση του συνδέσμου το 2000 ώθησε στην ανέλιξή του σε νομικό όργανο, γεγονός που του επιτρέπει να συμμετέχει ενεργά και αποτελεσματικά στην προώθηση των θέσεων των μελών του. Το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις  στα χρηματοοικονομικά κατέστησαν  τον ρόλο του ιδιαίτερα σημαντικό. 

Μέλη 12 τράπεζες και δύο συνδεδεμένα μέλη

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett