Liberty Life Insurance: Έκλεισε με αύξηση ζημιών το α' εξάμηνο του 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Liberty Life Insurance Public Company Ltd σε συνεδρία του που πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου 2016, εξέτασε και ενέκρινε τις μη ελεγμένες συνοπτικές ενδιάμεσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016.

Τα οικονομικά αποτελέσματα τους συγκροτήματος κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσίασαν ζημιές οι οποίες ανήλθαν στα €631.791 σε σχέση με ζημιές ύψους €472.893 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η διαφορά στη ζημιά μεταξύ των δύο ετών οφείλεται κυρίως από την μείωση των εσόδων (ασφάλιστρα) η οποία άγγιξε το 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και έχουν περιοριστεί στα €1.207.877 από €1.387.017 το 2015.

Στην ενδιάμεση έκθεση διαχείρισης σημειώνεται ακόμη πως η εταιρεία προέβη στην καταχώρηση δύο αγωγών συνολικού ύψους €9,6 εκατ. εναντίον των δύο τραπεζών, της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, και άλλων απαιτώντας αποζημιώσεις διά τον μηδενισμό της αξίας μετοχών και αγιογράφων που κατείχε.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, στόχος της ασφαλιστικής εταιρείας είναι η διατήρηση και ενδυνάμωση των κεφαλαίων της σε βαθμό που να προσθέτει στη φερεγγυότητα της αλλά και να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πελάτες και στους μετόχους της. Παράλληλα, επιδιώκοντας βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της το υπόλοιπο του 2016, η Liberty Life θα συνεχίσει την προσπάθεια περιορισμού και συγκράτησης των εξόδων λειτουργίας μέσω αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχει υιοθετήσει την τελευταία τριετία.

Δειτε Επισης

Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα