Στον αέρα τέλη Σεπτεμβρίου το Epsilon Κύπρου

Αυτόνομη κάθοδο στην Κύπρο πραγματοποιεί το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ESPILON TV, το οποίο από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα εκπέμπει στους τηλεοπτικούς δέκτες των Κυπρίων τηλεθεατών μέσω των συχνοτήτων του PlusTV, καθώς πριν από περίπου δύο μήνες επήλθε συμφωνία για εξαγορά της εμπορικής επωνυμίας του κυπριακού καναλιού.

Η ιδιοκτησία του νέου κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού ανήκει στην εταιρεία «Proteas Productions & Media Ltd» και είναι θυγατρική της EPSILON TV. Τη γενική διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού ανέλαβε η Κωνσταντίνα Χριστοδούλου.

Το InBusinessNews επικοινώνησε με την κ. Χριστοδούλου η οποία μας ανέφερε ότι ο σταθμός θα στεγαστεί στις πρώην εγκαταστάσεις της LTV στα Πυργά, ενώ θα χρησιμοποιεί το ίδιο λογότυπο με αυτό του ελληνικού καναλιού και θα φέρει την επωνυμία «Ε Channel Cy». 

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του σταθμού, τη διοικητική δομή, το τεχνικό προσωπικό και  τη δημοσιογραφική ομάδα, η κ. Χριστοδούλου επισήμανε πως θα αξιοποιηθεί το τεχνικό και άλλο προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού PlusTV, ενώ για το διοικητικό προσωπικό και τη δημοσιογραφική ομάδα του σταθμού ανέφερε πως οι διαδικασίες στελέχωσης βρίσκονται στα αρχικά στάδια και είναι υπό εξέλιξη συζητήσεις με διάφορα άτομα.

Δυναμική είσοδο
Στόχος του νέου σταθμού, σημείωσε η κ. Χριστοδούλου, είναι να εισέλθει δυναμικά στα τηλεοπτικά δρώμενα της Κύπρο και προς το σκοπό αυτό, ο νέος τηλεοπτικός σταθμός θα εκπέμπει προγράμματα κυπριακής παραγωγής σε διάφορες ζώνες. Υπογράμμισε πως για αρχή θα προβάλλονται μια πρωινή εκπομπή, μια απογευματινή εκπομπή κυπριακής παραγωγής καθώς επίσης και μια εκπομπή μαγειρικής.

Την ίδια ώρα, προσπάθειες καταβάλλονται για στελέχωση της δημοσιογραφικής ομάδας του νέου σταθμού και την παραγωγή κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων. Ερωτηθείς ποιος θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων, η Κωνσταντίνα Χριστοδούλου ανέφερε πως ο σταθμός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον δημοσιογράφο Αντρέα Γιώρτσιο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, o γνωστός δημοσιογράφος έχει ήδη συμφωνήσει με τη διεύθυνση του καναλιού για παρουσίαση του δελτίου.

Παράλληλα, από το κυπριακό κανάλι θα προβάλλονται οι εκπομπές του EPSILONTV, ενώ σε κατοπινό στάδιο θα γίνονται και συμπαραγωγές τηλεοπτικών σειρών και άλλων εκπομπών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του EPSILON TV, το πρόγραμμα του σταθμού «περιλαμβάνει ενημέρωση και ψυχαγωγία με δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές, Κυπριακές, Ελλαδικές και ξένες σειρές, ταινίες, τηλεπαιχνίδια και πολλά άλλα».

Epsilon  TV
Το Epsilon Tv  άρχισε να εκπέμπει στις 11 Σεπτεμβρίου του 2013, με έδρα το Μαρούσι και ανήκει στην Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.. Το πρόγραμμα μεταδίδεται επίσης επίγεια ψηφιακά, καθώς επίσης και μέσα από τις δύο συνδρομητικές υπηρεσίες, τη Nova (δορυφορικά-DTH) και τον ΟΤΕ TV (δορυφορικά-DTH και μέσω IPTV. Πρόεδρος του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού Ε  είναι ο Φίλιππος Βρυώνης.

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks