Στενότερη συνεργασία Πανεπιστημίου Κύπρου - Hellenic Copper Mines

Στενότερη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με την Hellenic Copper Mines, καθώς και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωσταντίνου Χριστοφίδη στο μεταλλείο χαλκού της Σκουριώτισσας, ύστερα από πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Hellenic Copper Mines Κωσταντίνου Ξυδά.

Κατά την επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου, ο κ. Χριστοφίδης συνοδευόταν από τη Διευθύντρια της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας, Καθηγήτρια Βασιλική Κασσιανίδου, η οποία, με την άδεια του Τμήματος Αρχαιοτήτων και στο πλαίσιο διάφορων ερευνητικών προγραμμάτων, διεξάγει αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή του μεταλλείου της Σκουριώτισσας από το 2000. Την έρευνα έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως η εταιρεία Hellenic Copper Mines.

Το μεταλλείο της Σκουρίωτισσας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ιστορία της Κύπρου, εφόσον η εκμετάλλευσή του ξεκίνησε από τη 2η χιλιετία π.Χ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρύτανης είχε την ευκαιρία να δει το μοναδικό μεταλλείο χαλκού της Κύπρου που λειτουργεί σήμερα και έχει ετήσιο ύψος εξαγωγών της τάξης των 20 ως 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Ξυδάς ξενάγησε τον Πρύτανη στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου και του εξήγησε την καινοτόμο τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την εταιρεία για την παραγωγή εξαιρετικής καθαρότητας χαλκού με τη μέθοδο της υδρομεταλλουργίας.

Ο Πρύτανης είχε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει ομάδα αποφοίτων από διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι εργοδοτούνται από την Hellenic Copper Mines.

Τόσο ο κ. Ξυδάς όσο και ο Πρύτανης εξέφρασαν την επιθυμία τους για πιο στενή συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με την Hellenic Copper Mines και δεσμεύτηκαν να ετοιμάσουν και να υπογράψουν το προσεχές φθινόπωρο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο