Cyprus Maritime Academy: Από το Σεπτέμβρη οι πρώτοι σπουδαστές

Την έναρξη λειτουργίας της Ναυτιλιακής Ακαδημίας Κύπρου (Cyprus Maritime Academy) ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στο Κέντρο Ναυτικής Εκπαίδευσης της Bernhard Schulte Shipmanagement στη Λεμεσό όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Η Ναυτιλιακή Ακαδημία Κύπρου είναι έτοιμη να δεχθεί τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2016 και προσφέρει προγράμματα  σπουδών διάρκειας τεσσάρων ετών που θα καλύπτουν τους τρείς κύριους τομείς της ναυτικής βιομηχανίας: τη Ναυτική Επιστήμη, τη Ναυτική Μηχανική και τη Ναυτική Ηλεκτρολογία. 

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος ανέφερε ότι: «Σήμερα υπάρχουν ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο τομέας της ναυτιλίας, με την προσέλκυση μερικών από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες στον κόσμο». Η δήλωση του Υπουργού στηρίζεται στο γεγονός ότι στα προγράμματα σπουδών συμπεριλαμβάνεται από το πρώτο έτος, η χρηματοδότηση φοιτητών από μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες και η δυνατότητα παράλληλης πρακτικής εξάσκησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κυβερνητών της Ακαδημίας Πλοίαρχος, Eberhard Koch, επισήμανε ότι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα δώσει την ευκαιρία στη νέα γενιά θαλασσοπόρων οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν την εκπαίδευσή τους στη Ναυτική Ακαδημία. Υπογράμμισε, επίσης, τη σημαντικότητα της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου η οποία αποτελεί το πρώτο λιμάνι της Ε.Ε. κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ , πράγμα που την καθιστά ναυτιλιακό κόμβο.

Ο Δρ. Χρήστος Βλάχος, Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Δρ. Στυλιανός Μαυρομούστακος, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ναυτικής Ακαδημίας, αναφέρθηκαν στο Σχέδιο Χρηματοδότησης Δοκίμων, το οποίο με τις συνεισφορές από τη ναυτιλιακή βιομηχανία και την ενίσχυση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα εξασφαλίσουν την οικονομική διευκόλυνση των δοκίμων.

Η Ακαδημία θα δεχθεί 35-40 φοιτητές οι οποίοι κατά το δεύτερο έτος της φοίτησης θα έχουν εξασφαλισμένη θέση πρακτικής άσκησης σε ναυτιλιακές εταιρίες στην Κύπρο, ενώ 25 από τους απόφοιτους της τάξης του 2016 θα έχουν σίγουρη θέση εργασίας.

Eνδιαφέρον για τα προγράμματα της Ακαδημίας, σύμφωνα με τον κ. Μαυρουμούστακο, έδειξαν υποψήφιοι σπουδαστές από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»