Το ηθικό επιχειρείν και ο ηθικός καταναλωτής στην αγορά του σήμερα

Η Carrefour Κύπρου βρέθηκε για ακόμα μια χρονιά στο τιμόνι της εταιρικής υπευθυνότητας, ως χορηγός του 9ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016, στο Hilton Park στη Λευκωσία με διοργανωτή την IMH.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αναδείξει τη σημαντικότητα του ηθικού επιχειρείν και του ηθικού καταναλωτή, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών εταιρικής υπευθυνότητας, όπως αυτές εφαρμόζονται από οργανισμούς που πρωτοπορούν στον τομέα αυτό, αλλά και να διαφωτίσει τις πτυχές ανάπτυξης στρατηγικών που αναδεικνύουν την εταιρική ευθύνη των επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, των ανθρώπων, και του τόπου.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται: "Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Carrefour Κύπρου ως ηγετική μορφή στην Κύπρο, με 18 καταστήματα παγκύπρια και πάνω από 1.170 εργαζομένους, πρόβαλε τις κυριότερες δράσεις της εταιρείας γύρω από τον άξονα Άνθρωπος – Κοινωνία – Περιβάλλον μέσω του κ. Μιχάλη Παναγίδη, Εμπορικού Διευθυντή της Carrefour Κύπρου. Στην κορυφή φυσικά της εταιρικής ευθύνης της εταιρείας τοποθετείται για ακόμα μια φορά το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Προγευματίζωμεν» που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά. Φέτος, 2,750 άποροι μαθητές σε 94 σχολεία συνολικά σε Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα έλαβαν προγεύματα καθημερινά, αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξη και τη δέσμευση της Carrefour Κύπρου να δίνει πίσω στην κοινωνία και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη".

Καταληκτικά η εταιρεία αναφέρει: "Βασική επιδίωξη της Carrefour Κύπρου, είναι να συνεχίσει με τον ίδιο σεβασμό και αίσθημα ευθύνης να στηρίζει έμπρακτα και καθημερινά τον Κύπριο καταναλωτή, την Κυπριακή οικογένεια και κοινωνία, αναγνωρίζοντας κάθε στιγμή ότι όσο η ανάγκη μεγαλώνει, άλλο τόσο μεγαλώνει και η προσφορά και η ευθύνη μας απέναντι στους ανθρώπους και τον τόπο μας που μας χρειάζονται".

 

Δειτε Επισης

Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα