CSC: Πλοηγώντας την κυπριακή ναυτιλία

Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυπριακή ναυτιλία αλλά και τα επιτεύγματά της κατά το 2015 καθώς και οι ευκαιρίες ανάπτυξης της βιομηχανίας ήταν το επίκεντρο της 27ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (Cyprus Shipping Chamber - CSC) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης , στον χαιρετισμό του δήλωσε πως η ναυτιλία είναι στις κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης αφού είναι ισχυρός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας. Σημείωσε ακόμη πως κοιτάζοντας τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που αφορούν το σύστημα φορολόγησης «tonnage tax» υπάρχουν σημάδια αισιοδοξίας καθώς ο αριθμός τον εταιρειών κάτω από το σύστημα έχει αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη από την άρση του τουρκικού εμπάργκο έκανε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θέμης Παπαδόπουλος. «Πιστεύουμε πως η άρση του εμπάργκο θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλύτερου κλίματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων με την Κύπρο να μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τα οφέλη που δίνει η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πλήρες μέλος», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Μεταφορών , ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου σύστησε την έγκαιρη πλήρωση της μόνιμης θέσης του Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία, που αναμένεται να μείνει κενή πολύ σύντομα.

Στην ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου έδωσαν το παρόν τους μέλη του Επιμελητηρίου, παράγοντες της ναυτιλίας και ευρύτερα του επιχειρηματικού κόσμου από Κύπρο και εξωτερικό, υποψήφιοι βουλευτές και αξιωματούχοι του Κράτους.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY