Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η πρώτη δημόσια δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη στην Κύπρο

Εκδήλωση εγκαινίων της πρώτης στην Κύπρο δημόσιας δωρεάν ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:00πμ, διοργανώνει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην πλατεία Πανεπιστημίου στη Λεμεσό (μεταξύ Πρυτανείας και Βιβλιοθήκης ΤΕΠΑΚ).  

Κατά την τελετή εγκαινίων το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τους αρχιτέκτονες και καλείται να γεμίσει τη βιβλιοθήκη με βιβλία από την προσωπική του συλλογή. 

Τη Βιβλιοθήκη έχουν σχεδιάσει οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Αμπατζής και Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου (οι όποιοι θα παραστούν στα εγκαίνια) και ανήκει σε μια σειρά ανταλλακτικών βιβλιοθηκών που έχουν στηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου ανταλλακτικών βιβλιοθηκών. Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας.

Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της και γι’ αυτό η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή. Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.

Έχει σχεδιαστεί με τα κατάλληλα υλικά, έτσι ώστε να προστατεύεται από τη φυσική φθορά, είναι προσβάσιμη και από τις τέσσερις μεριές της και η χωρητικότητα της φτάνει τα 350 βιβλία. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι ο φωτοβολταικός συλλέκτης που έχει τοποθετηθεί στην οροφή της, και την καθιστά αυτόφωτη, διευκολύνοντας τη προσβασιμότητα της ακόμα και τις βραδινές ώρες.  

Την εκδήλωση στηρίζουν με αυθεντικό ιταλικό καφέ τα Costa Coffee.

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου