Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μνημόνιο Συναντίληψης από UCLan Cyprus και Powersoft

Μνημόνιο συναντίληψης υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus  και η εταιρεία GM Powersoft Computer Solutions Ltd, την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, στο κτίριο του Πανεπιστημίου στην Πύλα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κύριος στόχος του μνημονίου συναντίληψης είναι η προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και τη διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο με την ουσιαστική εμπλοκή των νέων. Σκοπός του μνημονίου είναι να παρέχει το πλαίσιο για συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και της Powersoft στους τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας και της εφαρμοσμένης εμπειρίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο ευρύτερος στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να διευκολύνει τη διάδοση της high-end τεχνογνωσίας και τη μεταφορά τεχνολογίας προς τα μέλη και των δύο υπογραφόντων, ώστε να μπορούν να ενισχύσουν τη στρατηγική τους θέση σε σχέση με τις καινοτομίες στον τομέα της Διαχείρισης Δεδομένων, Εξόρυξης Δεδομένων και Analytics, Υπολογιστικού Διαδικτύου και Κινητής Τηλεφωνίας, Υπολογιστικού Νέφους, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Επιπρόσθετα, η συμφωνία περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση φοιτητών, την εμπλοκή της Powersoft σε φοιτητικά έργα, την κοινή ερευνητική δραστηριότητα, την επιχειρηματική υποστήριξη φοιτητών και τη συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης και μεθόδων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Δρ. Melinda Tan, υπογράφοντας τη συμφωνία, τόνισε ότι τέτοιες συνεργασίες με οργανισμούς όπως η Powersoft, οι οποίοι δίνουν ώθηση στους νέους, αποκτούν ιδιαίτερη αξία στους δύσκολους καιρούς που βιώνει ο τόπος και στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα. 

Δημιουργία Online Συστήματος Παραγγελιών Εικονικής Πραγματικότητας
Κατά την δημοσιογραφική διάσκεψη ο κ. Μαλέκκος αποκάλυψε ότι το πρώτο έργο που θα πάρει σάρκα και οστά με την υπογραφή της συνεργασίας θα είναι ένα VIRTUAL REALITY online order system για τον χώρο της μόδας το οποίο σχεδιάζεται με το Oculus Rift, DK2. Μέρος του έργου θα παρουσιαστεί στο συνέδριο που ετοιμάζει η Powersoft στις 15 Οκτωβρίου 2015. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν την εμπειρία που προσφέρει το πάντρεμα ενός ιδεατού κόσμου με τον πραγματικό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τη συμφωνία υπέγραψε από πλευράς της εταιρείας GM Powersoft Computer Solutions Ltd ο Διευθυντής (CEO & Software Innovation Architect) της εταιρείας Γιώργος Μαλέκκος, ο οποίος ευχαρίστησε την κ. Melinda Tan για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην Powersoft το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, αναφέροντας ότι αυτή η συνεργασία είναι πολύ υποσχόμενη και για τις δυο πλευρές.

Σημειώνεται πως η συνεργασία ξεκίνησε ήδη με την εκπαίδευση του Powersoft365 Αccounting και συνεχίζεται σήμερα με το School of Sciences/Computing team.

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη