Treppides: Συμφωνίες με SAGE και Deutsche Bank

Στη σύναψη δύο ιδιαίτερα σημαντικών συμφωνιών έχει προχωρήσει πρόσφατα η Treppides Fund Services στα πλαίσια της επέκτασης των εργασιών της. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για συμφωνίες οι οποίες αντικατοπτρίζουν την εξέχουσα θέση που κατέχει στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης σε Επενδυτικά Ταμεία.

Η πρώτη συμφωνία  αφορά τη χρήση του λογισμικού συστήματος Prospero Fund για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και λογιστικής αποτίμησης σε Συλλογικά Επενδυτικά Ταμεία. Η συμφωνία υπογράφτηκε με μια εκ των κορυφαίων εταιρειών στην παροχή λογισμικών συστημάτων, την Ελβετική εταιρεία SAGE SA., η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στην εξυπηρέτηση Αμοιβαίων Κεφαλαίων, εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων και θεματοφυλακής, για τη παροχή του λογισμικού συστήματος Prospero Fund.

Το λογισμικό  σύστημα Prospero Fund βασίζεται σε μια ισχυρή πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τα περιουσιακά στοιχεία των επενδυτικών ταμείων τους με βέλτιστο τρόπο. Το λογισμικό σύστημα έχει σχεδιαστεί για την αυτοματοποίηση όλων των λειτουργιών με αποτελεσματικότητα και απλότητα, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών, εταιρικών πράξεων και τήρησης αρχείου επενδυτών. Ακόμα, εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με όλους τους διεθνείς κανόνες και κανονισμούς που διέπουν τα επενδυτικά ταμεία.

Ο Jean-Luc Freymond, Διευθύνων Σύμβουλος της SAGE Α.Ε. εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συνεργασίας μεταξύ της Treppides Fund Services Ltd και της SAGE SA, τονίζοντας τα εξής:
"Είμαστε ενθουσιασμένοι και καλωσορίζουμε την Treppides Fund Services Ltd σαν ένα από τους χρήστες του Prospero Fund και ευελπιστούμε να τους βοηθήσουμε στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων τους. Ο μοναδικός σχεδιασμός του Prospero Fund που συνδυάζει απλότητα και αποτελεσματικότητα καθιστά δυνατό για Διαχειριστές Επενδυτικών Ταμείων, όπως η Treppides Fund Services Ltd να επωφεληθούν από ένα ισχυρό σύστημα με ένα τρόπο προσιτό μόνο σε μεγάλα ιδρύματα. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του, το νέο σύστημα θα επιτρέψει στο προσωπικό της Treppides Fund Services Ltd να εξυπηρετεί τους πελάτες της με το μέγιστο επίπεδο αξιοπιστίας και ποιότητας που μπορούν να αναμένουν μόνο από τους καλύτερους Διαχειριστές Επενδυτικών Ταμείων."

Ο Ανδρέας Γιασεμίδης, Συνέταιρος στην Treppides Fund Services Ltd ανέφερε τα εξής:
“Η εταιρία έχει επενδύσει σε ένα εξειδικευμένο σύστημα, μέσω της προσπάθειας της για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών σε Συλλογικά Επενδυτικά Ταμεία. Ο κλάδος των Αμοιβαίων Κεφαλαίων αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς στην Κύπρο και η Treppides Fund Services Ltd, ως κορυφαίος παροχέας υπηρεσιών στον συγκεκριμένο τομέα παραμένει αφοσιωμένη στην προσπάθεια της για συνεχή επανεπένδυση στο λογισμικό και ανθρώπινο παράγοντα ούτως ώστε να συνεχίσει την ανοδική πορεία της ως κορυφαίος διαχειριστής Συλλογικών Επενδυτικών Ταμείων.¨

Σε μια άλλη σημαντική εξέλιξη, η εταιρία έχει έρθει σε συμφωνία με την Deutsche Bank AG London Branch, η οποία θα αναλαμβάνει καθήκοντα θεματοφύλακα σε επενδυτικά ταμεία στα οποία είναι διορισμένη ως διαχειριστής η Treppides Fund Services Ltd. Η προαναφερθείσα συμφωνία συνιστά μεγάλη επιτυχία για την εταιρία δεδομένου ότι οι υπηρεσίες Θεματοφυλακής θα παρέχονται διαμέσου της Deutsche Bank AG, μιας από τις κορυφαίες τράπεζες παγκοσμίως με  100.000 εργαζομένους σε περισσότερες από 70 χώρες και με ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία-Ειρηνικό όπως επίσης και σε αναδυόμενες αγορές.

Η Treppides Fund Services Ltd ιδρύθηκε το 2012 με την προοπτική να παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες στο βέλτιστο επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα Συλλογικών Επενδυτικών Ταμείων. Η εταιρεία παρέχει μια πληθώρα υπηρεσιών όπως σχεδιασμό, φορολογική δομή, προετοιμασία αίτησης αδειοδότησης, λογιστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες συμμόρφωσης, συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες υπηρεσίες διαχείρισης επενδυτικών ταμείων. Με την προσθήκη του νέου λογισμικού συστήματος, η εταιρεία στοχεύει στην παροχή ακόμη υψηλότερου επίπεδου υπηρεσιών και στην εξασφάλιση της κατάλληλης λειτουργίας όλων των διαδικασιών που επιβάλλεται να ακολουθούνται. Οι εν λόγω συμφωνίες έρχονται να επιβεβαιώσουν τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία της εταιρίας ως κορυφαίου παροχέα υπηρεσιών σε Συλλογικά Επενδυτικά Ταμεία.

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett