Ευκαιρίες χρηματοδότησης για κυπριακές επιχειρήσεις

Στην ενημέρωση των κυπριακών επιχειρήσεων για τις ευκαιρίες υποστήριξης και χρηματοδότησης των ερευνητικών και καινοτομικών δραστηριοτήτων τους, προχωρά το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου και των εθνικών σημείων επαφής για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».

Για το σκοπό αυτό, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Χρηματοδότηση και Υποστήριξη για Έρευνα και Καινοτομία: Ευκαιρίες για Κυπριακές Επιχειρήσεις», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».  

Η Ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των ερευνητικών και καινοτομικών δραστηριοτήτων τους μέσα από εθνικά και διεθνή προγράμματα χορηγιών, την ενημέρωση των επιχειρήσεων για σχετικές υποστηρικτικές υπηρεσίες που μπορούν να αξιοποιήσουν καθώς και για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για τον σκοπό αυτό θα βρίσκονται στην Κύπρο και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Executive Agency for Small and Medium Enterprises (EASME). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο εργαλείο SME Instrument που αποτελεί χρηματοδοτικό μηχανισμό του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020 το οποίο φιλοδοξεί να υποστηρίξει, να χρηματοδοτήσει και να αναπτύξει τα πλέον καινοτομικά και πρωτοποριακά προϊόντα ή υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι αποκλειστικά μικρομεσαίες επιχειρήσεις (μεμονωμένες ή σε σύμπραξη), οι οποίες έχουν διεθνείς φιλοδοξίες και έχουν τη θέληση να μετατρέψουν ισχυρές, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε προϊόντα, υπηρεσίες και διεργασίες που θα πρωταγωνιστήσουν στις αγορές.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει και η υπογραφή των πρωτοκόλλων συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου με άλλους φορείς στήριξης επιχειρήσεων στο πλαίσιο της έναρξης της νέας περιόδου λειτουργίας του Κέντρου 2015-2020.

Το ΙΠΕ συντονίζει τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου, μέλους του Enterprise Europe Network, στο οποίο μετέχουν το ΚΕΒΕ και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, προσφέροντας πληροφόρηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τους κύπριους ενδιαφερόμενους, με στόχο την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των εγχώριων επιχειρήσεων. Το δίκτυο των  Εθνικών Σημείων Επαφής για την Κύπρο, που λειτουργούν στο ΙΠΕ, παρέχει υπηρεσίες στήριξης των ερευνητών και των επιχειρηματιών για όλες τις δραστηριότητες του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.research.org.cy.

 

Δειτε Επισης

Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα