BOCY και CIIM στηρίζουν start-ups

Η Τράπεζα Κύπρου και το Cyprus International Institute of Management (CIIM) ανακοινώνουν τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος (Accelerator-Incubator) για την υποστήριξη δημιουργίας νέων επιχειρήσεων (start-ups) από άτομα με δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες και διάθεση να τις μετατρέψουν από «ιδέα» σε «πράξη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η υποστήριξη καινοτόμων και πρωτοπόρων επιχειρηματικών ιδεών στην Κύπρο, από όλους τους τομείς της οικονομίας και η δημιουργία αειφόρων επιχειρήσεων με διεθνή προσανατολισμό.

Το Πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας και του CIIM και αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης.

Ειδικότερα, στο Πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετέχουν νέες επιχειρηματικές ομάδες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, αλλά να έχουν ως βάση την Κύπρο, οι οποίες θα επιλέγονται κατόπιν ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού που θα προκηρύσσεται κάθε εξάμηνο. Οι επιχειρηματικές ομάδες θα φιλοξενούνται, για ένα χρόνο, σε ένα πλήρως λειτουργικό και εξοπλισμένο κτίριο της Τράπεζας με σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο, web hosting και κοινόχρηστο εξοπλισμό.

Επιπρόσθετα, θα τυγχάνουν δωρεάν υποστηρικτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, επιχειρηματικής κατάρτισης και πρόσβασης σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων με σκοπό να επιταχυνθεί η επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Μέσα από το Πρόγραμμα, οι επιχειρηματικές ομάδες θα μπορούν να βιώνουν την εμπειρία του «επιχειρείν» ως μέλη ενός δυναμικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Το Πρόγραμμα, σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει στην Λευκωσία, περί τα τέλη Μαρτίου, με σκοπό την επέκτασή του στην Λεμεσό στα μέσα αυτού του χρόνου. Περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το κτίριο όπου θα στεγάσει το Πρόγραμμα, τους στρατηγικούς εταίρους, καθώς και για το διαγωνισμό συμμετοχής στον πρώτο κύκλο του Προγράμματος, θα ανακοινωθούν πριν την επίσημη έναρξη του Προγράμματος.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά