Θα μιμηθούμε το Μπαχρέιν

Η Κύπρος θα επωφεληθεί μαζί με άλλες χώρες από το μοντέλο του Μπαχρέιν για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Προώθησης των Επενδύσεων και της Τεχνολογίας UNIDO του Μπαχρέιν Χασίμ Χουσάιν.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων του Μπαχρέιν, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Χουσάιν επεσήμανε πως από τον Απρίλιο η Κύπρος θα εφαρμόσει το μοντέλο επιχειρηματικότητας του Μπαχρέιν για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των επιχειρηματιών και των επενδύσεων, ύστερα από σχετική έγκριση πέρσι.

 

Επεσήμανε πως το UNIDO έχει εκπαιδεύσει 23 άτομα από κυπριακά υπουργεία, πανεπιστήμια, επαγγελματικούς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα για το μοντέλο του Μπαχρέιν. Πρόσθεσε πως αναμένεται ότι η πρώτη ομάδα Κύπριων επιχειρηματιών θα εκπαιδευτεί το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Επεσήμανε πως το UNIDO θα είναι παρών στη διαδικασία κατά τα δυο πρώτα χρόνια για να παρακολουθεί την εφαρμογή του μοντέλου.

Υπογράμμισε πως η υιοθέτηση του μοντέλου από την Κύπρο θα συμβάλει στην εγκαθίδρυση μιας στέρεης πλατφόρμας επιχειρηματικών ώστε να ξεκινήσουν συνεταιρισμοί με επιχειρηματίες στο Μπαχρέιν και στον υπόλοιπο κόσμο.

Επεσήμανε πως το μοντέλο του Μπαχρέιν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σε 48 χώρες και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 50 μετά την έγκριση για εφαρμογή του στην Κύπρο και στην Τουρκία.

Ανέφερε ακόμη πως 11 Αφρικανικές χώρες και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για υιοθέτηση του μοντέλου.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett