PwC: Εντείνεται ο ηλεκτρονικός πόλεμος στις επιχειρήσεις

Στα 42,8 εκατομμύρια ανήλθε το σύνολο των ετήσιων παραβιάσεων κυβερνοασφάλειας το 2014, αριθμός που αντιστοιχεί σε 117,339 επιθέσεις την ημέρα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έρευνα «The Global State of Information Security® Survey 2015», που δημοσιεύει η PwC σε συνεργασία με τις εκδόσεις CIO και CSO. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα τα συμβάντα παραβίασης της ασφάλειας των πληροφοριών που αναφέρθηκαν παγκοσμίως το 2014, ήταν κατά 66% συχνότερα σε σύγκριση με εκείνα το 2009.

Καθώς τα συμβάντα παραβίασης της ασφάλειας αποτελούν ολοένα και συχνότερο φαινόμενο, αυξάνεται και το σχετικό κόστος διαχείρισης και ελέγχου αυτών των παραβιάσεων. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αναφερόμενες οικονομικές απώλειες από συμβάντα κυβερνοασφάλειας υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα $2.7 εκ., καταγράφοντας αύξηση 34% από το 2013. Φέτος, σημειώθηκε μεγαλύτερος αριθμός σημαντικών απωλειών, καθώς οι οργανισμοί που αναφέρουν ζημιές πέραν των $20 εκ. έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων ασφαλείας προϋποθέτει δέσμευση και επικοινωνία από τις ανώτερες προς τις χαμηλότερες βαθμίδες του προσωπικού. Ωστόσο, πολλές φορές οι οργανισμοί δεν υιοθετούν αυτή την τακτική. Ενδεικτικά, μόνο το 49% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ο οργανισμός τους διαθέτει ομάδα στην οποία εκπροσωπούνται όλες οι βαθμίδες και η οποία συνέρχεται σε τακτική βάση για να συζητά, να συντονίζει και να αναλαμβάνει την επικοινωνία αναφορικά με ζητήματα ασφάλειας των πληροφοριών.

Στα συμπεράσματα της έρευνας, η PwC σημειώνει ότι είναι ζωτικής σημασίας οι εταιρείες να εστιάσουν στην άμεση ανίχνευση των παραβιάσεων ώστε να ανταποκρίνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά. Λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό αλληλένδετο επιχειρηματικό οικοσύστημα, εξίσου σημαντική είναι και η καθιέρωση πολιτικών και διεργασιών σχετικά με τρίτα μέρη που συνεργάζονται με τον οργανισμό.

Για να αποκτήσετε ένα αντίτυπο της Παγκόσμιας Έρευνας για την Κατάσταση Πραγμάτων στο τομέα της Ασφάλειας των Πληροφοριών 2015 και να μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητες που σας προσφέρει η PwC, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://pwc.to/GSISS15.

 

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού