YΠΕΣ: Παραμένει ευνοϊκό το περιβάλλον για επιχειρήσεις

Παρά την παρατεταμένη κρίση που βιώνει η αγορά, η Κύπρος εξακολουθεί να προσφέρει ένα σταθερά ψηλό και ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και ένα άριστο δίκτυο υπηρεσιών, που την καθιστούν σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Αυτό ανέφερε σε ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κτηματικών Επαγγελμάτων ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, προσθέτοντας, ωστόσο, πως, δυστυχώς, η καλή φήμη της Κύπρου ως προορισμός για επενδύσεις στα ακίνητα έχει επηρεαστεί αρνητικά τα τελευταία χρόνια από κάκιστες πρακτικές προσώπων και επιχειρήσεων, που σε πολλές περιπτώσεις άφησαν τη Δημοκρατία εκτεθειμένη στους ξένους επενδυτές.

Εξέφρασε, παράλληλα την πίστη ότι η Ομοσπονδία Κτηματικών Επαγγελμάτων μπορεί και πρέπει να ενεργοποιηθεί, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, για την αποκατάσταση του ονόματος της κυπριακής αγοράς.

Ο κ. Νικολαΐδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου τομέα, αφού η αγορά γης και ακινήτων αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια κλασσική μορφή επένδυσης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σημαντικές αλλαγές στις κτηματολογικές και πολεοδομικές νομοθεσίες, καθώς και όλες οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που προώθησε η Κυβέρνηση βάσει των διατάξεων του Μνημονίου, θα λύσουν μ’ ένα ριζικό τρόπο τις παθογένειες του παρελθόντος. Στόχος, όπως είπε, είναι όχι μόνο να προστατέψουμε και να κατοχυρώσουμε τους αγοραστές ακινήτων, αλλά και να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του καλού ονόματος της κτηματαγοράς της Κύπρου στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε, η προώθηση και υιοθέτηση καινοτόμων ρυθμίσεων στο νομικό πλαίσιο που διέπει την αδειοδότηση έργων ανάπτυξης και την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας για ακίνητα σε οικοδομές, στοχεύει στην προσέλκυση και ξένων επενδύσεων, με άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα