Ταμεία προνοίας: Ποιο το νέο τους status

Τη νέα εποχή, στην οποία περνούν τα ταμεία προνοίας και συντάξεων, όλα τα καινούργια δεδομένα, τις προοπτικές και τις επενδύσεις στον τομέα αναλύει το 5ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ, που παρουσιάζει η Aon Hewitt και θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Το 5ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ θα αγγίξει επίκαιρα θέματα που αφορούν στα ταμεία προνοίας και συντάξεων της Κύπρου και του εξωτερικού. Θα παρουσιαστούν οι τάσεις που επικρατούν στο εξωτερικό, σε συνάρτηση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κυπριακά ταμεία και τη μεγάλη πρόκληση της ανανέωσής τους, ώστε να εξασφαλίσουν νέα δυναμική και προοπτικές. Θα γίνει αναφορά σε λάθη του παρελθόντος στη διαχείριση, τις επενδύσεις και την οργάνωσή τους και εν συνεχεία άριστοι γνώστες και ειδικοί του χώρου θα επικεντρωθούν στο παρόν και το μέλλον.

Το συνέδριο θα προσφωνήσει ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος θα κάνει ένα εισαγωγικό χαιρετισμό για θέματα συντάξεων. Στη συνέχεια θα αναλάβει ο δρ Σταύρος Ζένιος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης από τα ταμεία σύνταξης.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η ομιλία του Kevin Wesbroom, Senior Partner της Aon Hewitt, ο οποίος σε μία παρουσίαση στην αγγλική γλώσσα - με θέμα το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος της Κύπρου - θα παρουσιάσει παραδείγματα από την Αγγλία σχετικά με τα ταμεία συντάξεων και τους εργαζόμενους. Ακόμα, ο Γιώργος Γεωργίου, Διευθύνων Συνέταιρος της George Z. Georgiou & Associates LLC, θα καταπιαστεί με τη νομική πλευρά του συνταξιοδοτικού συστήματος, σε μία ομιλία με τίτλο «Το νομοθετικό πλαίσιο των ταμείων προνοίας και συντάξεων στην Κύπρο».

Η ενότητα θα κλείσει με τον Στέλιο Πέτρου, AIA, Global Retirement &Investment Practice, της Aon Hewitt, και το θέμα «Βελτιώνοντας τα συνταξιοδοτικά αποτελέσματα των ταμείων προνοίας: Η σημασία των εισφορών, των επενδυτικών επιλογών και της μορφής λήψεως των παροχών στην επάρκεια των συντάξεων».

Στο πλαίσιο του φόρουμ θα πραγματοποιηθεί, επίσης, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Το ιδανικό συνταξιοδοτικό σύστημα για την Κύπρο του 21ου αιώνα», στην οποία θα λάβουν μέρος ειδικοί από τον χώρο των ταμείων προνοίας και συντάξεων. Το πάνελ θα θίξει ζητήματα, όπως, οι μορφές παροχών - εφάπαξ ή σύνταξη -, τα φορολογικά κίνητρα και αντικίνητρα, οι νέοι πυλώνες ασφάλισης, η εποπτεία και ο ρόλος των συνταξιοδοτικών παροχών στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Το πάνελ θα απαρτίζει ο Γιώργος Χριστοδουλιδης Group HR Manager του Ομίλου Λανίτη, ο Δημήτρης Γεωργιάδης Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Μάριος Μαυρίδης καθηγητής Οικονομικών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και βουλευτής Δημοκρατικού Συναγερμού Επαρχιας Κερύνειας. Συντονιστής του πάνελ είναι ο Φίλιππος Μαννάρης, country manager, της Aon Hewitt.

Το φόρουμ απευθύνεται σε διαχειριστικές επιτροπές ταμείων προνοίας και συντάξεων, διευθυντικό προσωπικό και σύμβουλους ταμείων, διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζικούς οργανισμούς, λογιστές, δικηγόρους, νομικούς σύμβουλους, αναλογιστές, εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές, αρμόδιες Αρχές του κράτους, γενικούς και οικονομικούς διευθυντές και υπεύθυνους προσωπικού επιχειρήσεων.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ ΕΔΩ.
Οργάνωση: ΙΜΗ και AON Hewitt. Χορηγοί: Alpha Bank, BNP Paribas, Cablenet, CISCO, Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. Υποστηρικτής: CIFA. Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business και IN Business News.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com.

 

 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας