PROMOTIONAL: Nexia Poyiadjis: Με γνώμονα τον άνθρωπο

Ο Οίκος Nexia Poyiadjis Chartered Accountants απέκτησε το πρότυπο Investors in People στις 29 Οκτωβρίου 2013.

Με 45 χρόνια εμπειρία είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους οίκους παροχής ελεγκτικών, φορολογικών, λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Από το 1982 είναι μέλος της Nexia International, ενός από τους δέκα μεγαλύτερους ελεγκτικούς και συμβουλευτικούς οργανισμούς στον κόσμο. Λειτουργεί με γραφεία σε περισσότερες από 105 χώρες και με επαγγελματικό προσωπικό πέραν των 23.000 ατόμων, το οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του σε μεγάλες τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς, αλλά και σε μικρομεσαίες και οικογενειακές εταιρείες και οργανισμούς.

Η πρόσφατη πιστοποίησή της με το πρότυπο Investors in People αντικατοπτρίζει τη σημασία και την αξία που δίνει στο ανθρώπινο κεφάλαιο και υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να συνεχίσει να επενδύει στους ανθρώπους της τόσο για την επίτευξη των μελλοντικών επιχειρηματικών της στόχων όσο και για τη διατήρηση υψηλού ηθικού και ικανοποίησης των εργαζομένων της.

Δέσμευση εργαζομένων 

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης, η εταιρεία προσπάθησε να συμπεριλάβει τους ανθρώπους της στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που θα τους επηρέαζαν. Αυτή η προσέγγιση τους βοήθησε να κατανοήσουν την ανάγκη για αλλαγή και τους έδωσε την ευκαιρία να δώσουν τις δικές τους εισηγήσεις, οι οποίες και έχουν ληφθεί υπόψη κατά τη λήψη των αποφάσεων.

Η δέσμευση των εργαζομένων είναι κομμάτι της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρείας και όχι απλώς ένα εργαλείο μέτρησης του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει περισσότερη ελαστικότητα και διαφάνεια, συμμετοχή σε αποφάσεις, ενθάρρυνση της ομαδικότητας και της ελευθερίας έκφρασης απόψεων και ιδεών. Παρέχει ένα περιβάλλον για τους ανθρώπους της όπου μπορούν να αναπτυχθούν και να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Επενδύει στους ανθρώπους, προωθεί τις καινοτόμες ιδέες και τη συνεχή ανάπτυξη και θεωρεί τη γνώση ένα εξαιρετικά αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο. 

Μέσα από το πρότυπο του Investors In People η εταιρεία είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει υφιστάμενες πρακτικές και να διαμορφώσει όπου χρειαζόταν τις στρατηγικές διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της. Η διοικητική ομάδα και τα στελέχη του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού αναλαμβάνουν καθοριστικό ρόλο στις αλλαγές και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, μέσα από την αξιοποίηση των ταλέντων του ανθρώπινου δυναμικού τους και μέσα από τη διευκόλυνσή τους να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα.

Η νέα πρόκληση 
Η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες σήμερα. Η σκληρή δουλειά πάντα αποφέρει καρπούς, πλέον όμως, αυτό δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει να εργαστούμε πιο έξυπνα και πιο αποτελεσματικά για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε τόσο δύσκολους καιρούς και αυτό απαιτεί:

- Ξεκάθαρους και επιτεύξιμους στρατηγικούς και ατομικούς (KPI’s) στόχους, οι οποίοι να αξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 
- Όραμα, αξίες και εταιρική στρατηγική καλά ενσωματωμένα στο μυαλό των εργαζομένων.
- Ενίσχυση της συλλογικής κουλτούρας.  
- Ανάθεση περισσότερης εξουσίας σε ανθρώπους - κλειδιά.
- Επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και συνεχής ανάπτυξη.
- Περισσότερη διαφάνεια και ελαστικότητα εσωτερικά.
- Κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών και υιοθέτηση πιο αποτελεσματικών.

Μελίνα Σχίζα, senior manager human resources
Τι ζητούν σήμερα οι εργαζόμενοι από τον εργοδότη τους;

«Κατανοώντας τους δύσκολους καιρούς, που διανύει ο κύκλος των επιχειρήσεων στον τομέα της ρευστότητας, οι απαιτήσεις των εργαζομένων για χρηματικά κίνητρα δεν είναι τόσο έντονες. Αυτό που επιδιώκουν είναι η  αναγνώριση και η επιβράβευσή τους μέσω προαγωγής και ανάθεσης νέων καθηκόντων. Επιπρόσθετα, υπάρχει περισσότερη ανάγκη για επικοινωνία και διαφάνεια και γενικότερα για πιο συχνή επαφή με τους προϊσταμένους και τα διοικητικά στελέχη. Αυτό ενισχύει την αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης τους προς την εταιρεία, δημιουργεί καλύτερο επαγγελματικό περιβάλλον και αποδοτικότερη συνεργασία».

NEXIA POYIADJIS CHARTERED ACCOUNTANTS 
Διεύθυνση κεντρικών γραφείων: Οδός Σοφούλη 2, 8ος όρ. Μέγαρο Chanteclair, 1096 Λευκωσία
Ιστοσελίδα: www.nexia.com.cy │ www.nexia.com
Τηλ. επικοινωνίας: 22456111
Φαξ: 22666276

Η παρουσίαση δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος Investors in People του τεύχους Αυγούστου του περιοδικού IN Business.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας