Συνεργασία C.A.Papaellinas – ΕΛΓΕΚΑ στον τομέα 3rd party logistics

Στρατηγική συνεργασία στον τομέα των 3rd party logistics υπέγραψαν οι εταιρείες C.A.Papaellinas Ltd και ΕΛΓΕΚΑ.

Με τη συμφωνία αυτή η C.A.Papaellinas αποκτά το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd, η οποία ελέγχεται 100% από την ΕΛΓΕΚΑ μέσω της Elgeka Cyprus Ltd, ενώ παράλληλα, η Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd αναλαμβάνει την αποθήκευση και διανομή του κλάδου καταναλωτικών της C.A.Papaellinas (Kleenex, Nannys, Aquafresh, Sensodyne, Douwe Egberts, Lucozade κ.α.).

Η ΕΛΓΕΚΑ αποτελεί ελληνική εμπορική επιχείρηση στον κλάδο αντιπροσώπευσης τροφίμων και συναφών καταναλωτικών προϊόντων. Απασχολεί 180 εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της θυγατρικής της εταιρείας ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. για τη μεταφορά και διανομή των εμπορευμάτων της. 

Η εταιρεία C.A.Papaellinas με ανθρώπινο δυναμικό πέραν των 400 ατόμων, αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς οργανισμούς στην Κύπρο στην εισαγωγή, εμπορία και διανομή φαρμακευτικών, καλλυντικών και καταναλωτικών προϊόντων, καθώς και στη λιανική πώληση με τις αλυσίδες Beauty Line, Yves Rocher και Holland & Barrett. 

Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης, ανασυσκευασίας, διανομής και μεταφοράς για λογαριασμό τρίτων (third party logistics) από τις δραστηριοποιούμενες στον ελληνικό χώρο. Διαθέτει αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπως επίσης σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, συνολικής επιφάνειας 176.000 τμ., ενώ παράλληλα διαθέτει ευρύ –και το μοναδικό στην Ελλάδα-δίκτυο έντεκα διαμετακομιστικών κόμβων που καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Πραγματοποιεί 1,2 εκατ. παραδόσεις ετησίως σε 23.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα χρησιμοποιώντας ημερησίως μισθωμένο στόλο από 240 φορτηγά οχήματα παντός τύπου. Απασχολεί μόνιμο προσωπικό 800 ατόμων, καθώς και κυμαινόμενο αριθμό έκτακτου, μισθωμένου προσωπικού προς κάλυψη τυχόν αιχμών του όγκου αποθήκευσης και διανομής. Επίσης διαθέτει, ένα από τα μεγαλύτερα σε Ελλάδα και Βαλκάνια συσκευαστήριο-ανασυσκευαστήριο, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 130 εκ. μονάδων και μερίδιο αγοράς 30%. Επιπλέον, η ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (Nestle, Colgate, Reckitt, Diageo, Imperial Tobacco, Johnson & Johnson, Henkel κ.α.), καθώς και με τις κορυφαίες ελληνικές. 

Το 2012 έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της και στον κυπριακό χώρο με την ανάληψη της διανομής ξηρού φορτίου της Lanitis Bros Ltd (Coca-Cola) μέσω της Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd. Διατηρεί αποθηκευτικές εγκαταστάσεις 24ωρης λειτουργίας σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο και εκτελεί καθημερινά δρομολόγια που καλύπτουν πέραν των 5000 σημείων σε όλη την Κύπρο. Δύο χρόνια μετά, το νέο σχήμα εδραιώνεται ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εξειδικευμένα στην Κύπρο συνδυάζοντας την ηγετική παρουσία της C.A.Papaellinas στην εγχώρια αγορά με την τεχνογνωσία της Διακίνησης στον τομέα παροχής υπηρεσιών 3PL. Πλέον, η Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd θα διαχειρίζεται και το υπερσύγχρονο κέντρο διανομής της C.A.Papaellinas που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Νήσου με αποθηκευτικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ., θα προσθέσει στη δυναμικότητά της 19 ακόμα οχήματα, καθώς και σύγχρονη μονάδα ανασυσκευασίας, διευρύνοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πελάτες της.

Δειτε Επισης

ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Βραβείο στο City of Dreams Mediterranean στην κατηγορία «Τουρισμός-Ξενοδοχεία-Αναψυχή-Εστίαση»
ΙΝ Business Awards: Στην Chrysostomides Advocates & Legal Consultants το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες»
ΙΝ Business Awards: Στην Cyprus Millers by Hadjigiorkis το βραβείο στην κατηγορία «Εμπόριο-Βιομηχανία»
ΙΝ Business Awards: Στο Smoothie Factory το βραβείο στην κατηγορία «Μικρομεσαία Επιχείρηση»