Do it the Virgin Way!

Τι είναι αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη εταιρεία επικερδή και επιτυχημένη εδώ και 25 χρόνια; Πώς καταφέρνει να διατηρείται στην κορυφή; Σε μεγάλο βαθμό, στα σίγουρα, η συμβολή του Roger Flynn, o οποίος φιλοξενείται φέτος στο 13ο Συνέδριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

 Δουλεύοντας με τον Sir Richard Branson για επτά χρόνια, ο Roger προώθησε και ανέπτυξε τον όμιλο μέσα από μια σειρά επιχειρήσεων. Ήταν υπεύθυνος για την οικονομική και επιχειρηματική απόδοση του ομίλου, συμβούλευε το διοικητικό συμβούλιο της Virgin Media, ενώ παράλληλα ανέπτυξε νέες επιχειρηματικές ιδέες, όπως το Virgin Radio και Virgin Games. Μεταξύ άλλων συνέβαλε στην εκτίμηση και την πώληση της Virgin Records στην εταιρεία ΕΜΙ, αλλά και στην ανάπτυξη και πώληση της εταιρείας Virgin Interactive Entertainment. Ο Roger γνωρίζει από πρώτο χέρι τις επιχειρηματικές μεθοδολογίες που υιοθετεί η Virgin, τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και πώς οι αξίες της επιχείρησης τη βοήθησαν να καταστεί ένα ηγετικό παγκόσμιο brand.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα του Roger Flynn, ενός συναρπαστικού μέντορα που θα ταξιδέψει στην Κύπρο για το 13ο Συνέδριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού που διοργανώνουν η ΙΜΗ και η PwC Κύπρου με τίτλο «Change Management: Engaging the People, Managing the Process» και που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2014 στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Ο Roger Flynn στοχεύει να προτείνει πρακτικές λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, σε μια εποχή που η κρίση και οι επιπτώσεις της απαιτούν γενική εταιρική αναδόμηση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν από τον κορυφαίο στο organizational change πώς να σκέπτονται διαφορετικά για να εμπνέουν τα στελέχη τους, να αντιδρούν ως ηγέτες στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλουν, αλλά και αντιμετωπίσουν διαφορετικά τη στρατηγική, την υποδομή και την κουλτούρα της εταιρείας.

Οι παρουσιάσεις

Ενότητα Α. «Πώς να εμπνεύσετε και να παρακινήσετε τους εργαζόμενους σε δύσκολους καιρούς»

Ο Roger Flynn θα μιλήσει για τις ανθρώπινες πτυχές της αλλαγής μέσα σε δυσχερείς συνθήκες και τι είναι αυτό που απαιτείται για να εμπνεύσεις και να παρακινήσεις τα στελέχη σου, ακόμη κι όταν δεν είναι ξεκάθαρο αν οι θέσεις τους είναι ασφαλείς αναφερθεί στις δικές του εμπειρίες:
•    Πώς ηγήθηκε χιλιάδων εργαζομένων σε δύσκολους καιρούς και πώς τους έκανε να προσβλέπουν στο μέλλον.
•    Θα αναλύσει, συγκεκριμένα, τις εμπειρίες του στις εταιρείες British Airways και The Prudential,

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο πώς πραγματικά αισθάνονται οι άνθρωποι εν μέσω αλλαγών και πώς πρέπει να σκέφτονται και να φέρονται οι ηγέτες, προκειμένου να έχουν ουσιαστική σύνδεση με το προσωπικό τους. Ο Roger θα παραθέσει, επίσης, τις έξι ιδιότητες - κλειδιά, που θεωρεί ότι χαρακτηρίζουν τον εμπνευσμένο ηγέτη. Ακόμα, θα μιλήσει για τις προσωπικές
του εμπειρίες ηγεσίας, περιλαμβανομένης της συνεργασίας του με τον σερ Richard Branson. Θα αναλύσει, συνάμα, τη σπουδαιότητα του οράματος και του να έχεις συγκεκριμένο σχέδιο και ασφαλώς τη σημασία της κεκτημένης ορμής (momentum) και της νίκης.

Μετά από την παρουσίαση αυτή, θα μπορείτε να σκεφτείτε διαφορετικά, προκειμένου να εμπνεύσετε και να παρακινήσετε τα στελέχη σας. Θα πάρετε πρακτικά παραδείγματα από ορισμένες από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις του κόσμου, τα οποία και θα μπορέσετε να εφαρμόσετε άμεσα.

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: «Μεταμορφώστε την επιχείρησή σας για ένα λαμπρότερο μέλλον»

Ο Roger θα εξηγήσει τι χρειάζεται για να μεταμορφωθεί μια επιχείρηση, ώστε να ακολουθήσει νέα πορεία προς την επιτυχία. Θα αναφερθεί στις εμπειρίες του με Virgin, British Airways, The Prudential και BBC και στο πώς μεταμόρφωσε αυτούς και άλλους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, αναλύοντας τα μαθήματα που ο ίδιος πήρε.

Συγκεκριμένα, θα αναφερθεί:
•    Στη σαφήνεια που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε αποστολή.
•    Στο πώς η Virgin προσεγγίζει τις εργασίες της ενεργώντας «διαφορετικά» και με έμφαση σε καινοτόμες μεθόδους.
•    Στη σημασία και στον τρόπο τοποθέτησης του πελάτη στην καρδιά της επιχείρησης.
•    Στην ευθυγράμμιση του οργανισμού με την απαιτούμενη αλλαγή και στο πώς η στρατηγική, η υποδομή και η κουλτούρα πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά στο πλαίσιο αυτό.
•    Στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να αντιληφθούμε την κουλτούρα, να τη μετρήσουμε και να την αλλάξουμε.
•    Στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παρακινήσουμε τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην αλλαγή και να καταθέσουν τη δημιουργικότητα, τις ιδέες και την καινοτομία τους.
•     Στην αμφισβήτηση και την επαναδιαπραγμάτευση όρων και κανόνων, ώστε να μπορέσουμε να ενεργήσουμε διαφορετικά.
•     Στον τρόπο που το Μοντέλο Επένδυσης Ενέργειας μπορεί να αξιοποιηθεί για τη μεταμόρφωση της εταιρείας.

Μετά από τη παρουσίαση αυτή θα είστε, πλέον, σε θέση να αρχίσετε τη διαδικασία μεταμόρφωσης της δικής σας εταιρείας, έχοντας υπόψη τα πρακτικά και επιτυχημένα παραδείγματα του Roger.


Για το πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ: http://www.imhbusiness.com/el/13th-hr-conference#προγραμμα


To συνέδριο απευθύνεται σε: Γενικούς διευθυντές και διευθυντές από όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, διευθυντές και στελέχη ανθρωπίνου δυναμικού και άλλους επαγγελματίες από το χώρο, περιλαμβανομένων επαγγελματιών ανάπτυξης, εκπαίδευσης, εργασιακών σχέσεων, συμβούλων επιχειρήσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου.

Οργάνωση: PwC Κύπρου και ΙΜΗ. Χορηγοί: Cablenet, DHL Express Κύπρου και Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business και inbusinessnews.com.
Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλ: 22505555, φαξ: 22679820, www.imhbusiness.com, events@imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά