Λακκοτρύπης: Πολύτιμη η συνεισφορά του τουρισμού

Kατά το 2013 η συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία μας ήταν περισσότερο από πολύτιμη αφού, με περίπου 2.400.000 αφίξεις τουριστών, τα έσοδα έφτασαν τα 2.1 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση γύρω στο 9% σε σύγκριση με το 2012.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης σε χαιρετισμό του στο 36ο ετήσιο συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ στη Λευκωσία, χαρακτηρίζοντας ακόμα πιο σημαντικές "τις πολλά υποσχόμενες ενδείξεις που λαμβάνουμε για το 2014".

"Έχοντας θέσει πλέον στρατηγικά απτούς ποσοτικούς στόχους και με βάση τις επαφές που πραγματοποιούμε, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει αυξητική τάση στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η εγρήγορση βέβαια, η συντονισμένη προσπάθεια και η σκληρή δουλειά θα συνεχιστούν, αφού ο τομέας του τουρισμού, ευαίσθητος και ευάλωτος όπως είναι, δεν επιτρέπει ούτε εφησυχασμό ούτε επανάπαυση", επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που επέφεραν στην Κύπρο, και κατ’ επέκταση στον τουρισμό μας, οι σκληρές αποφάσεις του Eurogroup του περασμένου Μαρτίου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως "η συλλογική προσπάθεια και η αγαστή συνεργασία όλων των τουριστικών εταίρων είναι ο λόγος που εντέλει πετύχαμε την ανατροπή του αρνητικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί, καθώς και την εκπλήρωση στόχων που σε κάποιες στιγμές φάνταζαν απρόσιτοι".

"Σήμερα η οικονομία μας, ευρισκόμενη ενώπιον σημαντικών προκλήσεων, έχει μεγάλη ανάγκη τη στήριξη που της παρέχει ο τουριστικός τομέας, ο οποίος αδιαμφισβήτητα θα συνεχίσει να είναι ο κύριος αιμοδότης της. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι ο τουρισμός μας, μέσα από τις όποιες συμπληγάδες και τα πολλά εμπόδια, φαίνεται να μπορεί να δώσει ελπίδα στη χώρα και το λαό μας", σημείωσε.

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ακόμη πως "ο ρόλος του ΠΑΣΥΞΕ είναι καταλυτικός στην ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας. Σε συνεργασία, λοιπόν, με το Υπουργείο μας, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, αλλά και με όλους τους άλλους εταίρους στον τομέα του τουρισμού, σας καλώ σήμερα να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων".

Ανέφερε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αναγνωρίζουν την αξία των πρωτοβουλιών και της ακούραστης εργασίας των μελών του Συνδέσμου για διατήρηση του υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών που παρέχουμε στους περιηγητές που επιλέγουν την Κύπρο. Η συμβολή σας στη σχέση ποιότητας και τιμής είναι πολύτιμη και δεν έχω καμιά απολύτως αμφιβολία ότι ο ΠΑΣΥΞΕ θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα τουριστικά μας δρώμενα, πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε ότι τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα τύχουν σοβαρής μελέτης και του ανάλογου χειρισμού από το Υπουργείο και τον ΚΟΤ.

Ο κ. Λακκοτρύπης τέλεσε στη συνέχεια τα εγκαίνια της Έκθεσης Προϊόντων & Υπηρεσιών.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά