Τεχνητοί ύφαλοι για να γίνουμε καταδυτικός προορισμός

Ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου ο οποίος λειτουργεί κάτω από την αιγίδα του ΚΕΒΕ είχε ενεργό συμμετοχή στην υλοποίηση του προγράμματος για την πόντιση σκαφών για δημιουργία τεχνητών υφάλων σε περιοχές της Κύπρου.  Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές Αμμοχώστου, Λεμεσού και Πάφου στα πλαίσια των παραμέτρων παγκύπριας στρατηγικής για τη δημιουργία τεχνητών υφάλων μέσω επιλογής σκαφών κατάλληλων για πόντιση.

Ο Σύνδεσμος στα πλαίσια διαβουλεύσεων με το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών και με χρηματοδότηση από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού συντόνισε την αγορά τεσσάρων κατάλληλων σκαφών και συγκεκριμένα των “Laboe” και «Νέμεσις ΙΙΙ». Το τρίτο σκάφος, η «Λαίδη Θέτις» αγοράστηκε από το Σύνδεσμο και συγχρηματοδοτήθηκε από τον ΚΟΤ και άλλους Οργανισμούς. Το τέταρτο σκάφος το «Κωνσταντής» συγχρηματοδοτήθηκε από τον ΚΟΤ, τους ενδιαφερόμενους δήμους και το Σύνδεσμο Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου.

Η Πόντιση του πρώτου σκάφους του «Νέμεσις ΙΙΙ», διενεργήθηκε με επιτυχία στην περιοχή Πρωταρά στις 20 Δεκεμβρίου, 2013 από τη συμβληθείσα εταιρεία Semesco Ltd.  Η όλη επιχείρηση ήταν θεαματική και προσείλκυσε μεγάλο αριθμό θεατών και καταδυτών.  Το καθάρισμα και προετοιμασία των τεσσάρων σκαφών για πόντιση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας 2008-2013 και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι στηρίζουν την προσπάθεια αυτή και προωθούν ενεργά τη δημιουργία τεχνητών υφάλων κατά τρόπο πλήρως συμβατό με τη στρατηγική του Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.  Στόχος και στρατηγική είναι η υλοποίηση ολοκληρωμένου μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού προγράμματος για διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος παράλληλα με τον Καταδυτικό Τουρισμό που να καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο.
 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά