KOT: Περιμένει 800 χιλιάδες Ρώσους το 2014

Η εκπληκτική πορεία των τουριστικών αφίξεων από τη Ρωσία θα συνεχιστεί και το 2014, εκτιμά ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), ο οποίος προβλέπει ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν την Κύπρο το 2014 θα ανέλθει στις 800.000, σημειώνοντας νέα αύξηση της τάξης του 25%.

Ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΚΟΤ για τα αποτελέσματα των επαφών επαφές του κλιμακίου στη Ρωσία υπό τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Αλέκου Ορουντιώτη, αναφέρει ότι "από τις συναντήσεις διαφάνηκε ότι η εκπληκτική πορεία που ακολούθησε η Ρωσία τα τελευταία χρόνια θα συνεχιστεί και για το 2014".

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική κρίνεται η απόφαση δύο μεγάλων Οργανωτών Ταξιδίων  της Ρωσίας να αυξήσουν τα προγράμματα τους για Κύπρο, ενώ ικανοποιητικό κρίνεται και το γεγονός ότι οι υπόλοιποι Οργανωτές Ταξιδίων της χώρας θα διατηρήσουν τη δυναμικότητα τους στα ίδια επίπεδα.

Χαρακτηρίζεται επίσης πολύ θετικό κρίνεται το γεγονός ότι μεγάλος Οργανωτής Ταξιδίων της χώρας, που επί του παρόντος δεν διαθέτει πρόγραμμα για Κύπρο, γνωστοποίησε στην αποστολή την απόφαση του να δραστηριοποιηθεί σύντομα στην Κυπριακή αγορά.

"Συνυπολογίζοντας τις πιο πάνω θετικές και σημαντικές εξελίξεις, ο ΚΟΤ εκτιμά ότι οι αφίξεις από τη Ρωσία για το 2014 αναμένεται να κυμανθούν στις 800.000 σημειώνοντας νέα εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 25%", αναφέρει ο Οργανισμός, επισημαίνοντας ότι σημαντικό ρόλο στις πιο πάνω προβλέψεις διαδραματίζει η συμφωνία ανοικτών αιθέρων Κύπρου – Ρωσίας που υπογράφηκε πρόσφατα.

"Η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υποβοηθητική στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εποχικότητας", συνεχίζει ο ΚΟΤ και σημειώνει ότι "έστω και αν η συμφωνία υπογράφτηκε πολύ πρόσφατα και παρά το γεγονός ότι στην Κύπρο υπάρχουν αρκετά ακόμα που πρέπει να γίνουν στον τομέα της ανάπτυξης του χειμερινού τουριστικού προϊόντος, εκτιμάται ότι θα σημειωθεί σημαντική αύξηση τουριστικών αφίξεων κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο από τη Ρωσία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή".

Αυξήσεις αναμένονται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονάς όπως και κατά το Μάρτιο.

Τέλος, ο ΚΟΤ εκτιμά ότι το παράδειγμα της Ρωσίας στο θέμα της αύξησης των αφίξεων κατά τη Χειμερινή Περίοδο, θα ακολουθήσουν σταδιακά και άλλες τουριστικές αγορές.

Δειτε Επισης

Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»