Investors in People: Muskita Hotels (Four Seasons Hotel)

Στο IN Business Οκτωβρίου φιλοξενείται το αφιέρωμα Investors in People, σύμφωνα με το οποίο εταιρείες παρουσιάζουν τις καλές πρακτικές στον τομέα του ανθρωπίνου δυναμικού και την εφαρμογή του προτύπου Investors in People.
Πιο κάτω παρουσιάζεται η εταιρεία Muskita Hotels (Four Seasons Hotel).
 
Το ξενοδοχείο Four Seasons ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 1993 και ανήκει στην εταιρεία Muskita Hotels Ltd. Είναι ξενοδοχείο πέντε (5) αστέρων με 304 δωμάτια, 4 εστιατόρια, 5 bars, αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, Shiseido Spa, γυμναστήριο, αθλητικές διευκολύνσεις και exclusive boutiques. Είναι κτισμένο 8, περίπου, χιλιόμετρα ανατολικά της Λεμεσού, σε μία παραλία που είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Οι πελάτες του ξενοδοχείου προέρχονται, κυρίως, από Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο και από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, με ένα 60%, περίπου, να έρχονται για λόγους αναψυχής. 
 
Η εταιρεία δίδει μεγάλη έμφαση όχι μόνο στις εγκαταστάσεις που αναβαθμίζονται συνεχώς, αλλά και στην επαρκή στελέχωση και εξειδίκευση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι υπηρεσίες ψηλής ποιότητας. Όλα τα εστιατόρια του ξενοδοχείου έχουν βραβευτεί επανειλημμένα για την ποιότητα του φαγητού και της εξυπηρέτησης, ενώ αρκετές είναι και οι βραβεύσεις σε άλλες πτυχές, που έχουν σχέση με την ανθρωποκεντρική διαχείριση. 
 
Investors in People
Το ξενοδοχείο Four Seasons ήταν η δεύτερη εταιρεία στην Κύπρο και το πρώτο ξενοδοχείο που πιστοποιήθηκε με το μοντέλο Investors in People. Η απόφαση για πιστοποίηση  εδράζεται στα πραγματικά οφέλη που προκύπτουν μέσα από το ΙiP και γι’ αυτό το λόγο η διεύθυνση είχε αποφασίσει τη σταδιακή εφαρμογή του, αρχίζοντας το 2009 με τα βασικά κριτήρια και προχωρώντας βήμα - βήμα στην ενσωμάτωση νέων, που ταιριάζουν στο προφίλ και τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου.       Η επιλογή των κριτηρίων για εφαρμογή βοηθά τον οργανισμό να συντηρεί τα δυνατά χαρακτηριστικά του - έχοντας ένα εργαλείο σύγκρισης - και στη συνέχεια να επιλέγει επιπρόσθετα κριτήρια, τα οποία προσδίδουν πραγματική αξία στην επιχείρηση και τους ανθρώπους της, χωρίς να της αφαιρούν από την ταυτότητά της. 
 
Μέσα από την εφαρμογή του μοντέλου η διεύθυνση του ξενοδοχείου κατάφερε να συγκεντρώσει κάτω από θεματικούς πυλώνες δραστηριότητες που έχουν σχέση με την ανθρωποκεντρική διαχείριση. Η εφαρμογή του, στη συνέχεια, προσφέρει μια συνεχή αξιολόγηση των θεματικών αυτών πυλώνων, δίνοντας την ευκαιρία στην εταιρεία να προχωρήσει σε ενέργειες που βελτιώνουν τις πρακτικές και συμπεριφορές, που έχουν σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό. Το μοντέλο προσφέρει μια συγκεντρωτική εικόνα των πρακτικών ΑΔ μια επιχείρησης, μέσα από την οποία μπορεί να γίνει αντιστοίχηση των υφιστάμενων στο Four Seasons, ώστε να χαράσσει μια εξελικτική πορεία. 
 
Εργοδοτούνται 560 άτομα στο ξενοδοχείο (ο μεγαλύτερος αριθμός προσωπικού σε ξενοδοχείο στην Κύπρο), κάτι το οποίο διασφαλίζει πολύ ψηλά επίπεδα υπηρεσιών και συμπεριφοράς στον πελάτη.
 
Διευθυντική oμάδα Muskita Hotels (Four Seasons Hotel)
Τα περισσότερα από τα μέλη της διευθυντικής ομάδος εργάζονται στο ξενοδοχείο από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα. 
Executive Hotel Director
Νίκος Αρίστου 
Hotel Manager 
Andreas Georgiou 
Financial Controller
Κώστας Νικολάου 
Group Engineer
Άγγελος Ιλλάμπας 
Human Resources and Quality Director
Ανδρέας Λοΐζου 
Rooms Division Manager
Γιάννης Ιωάννου 
Food and Beverage Manager
Γιάννος Γρηγορίου 
Food and Beverage Manager, Administration and Sales
Λεωνίδας Λεωνίδου 
Food and Beverage Service Manager
Κώστας Νικολάου 
Executive Chef
Πανίκος Χατζηττοφής 
Executive Housekeeper 
Εύα Κοφτερού 
Corporate and VIP Manageress 
Μαρίνα Σταύρου 
Spa Manager
Έλπις Παπαγεωργίου 
Sports Manager
Κωνσταντίνος Μιχαήλ 
Duty Manager
Χάρης Χατζηνεοφύτου
Υπεύθυνος Αγορών
Μάριος Γεωργίου 
Colors Café Manager
Δημήτρης Νικολάου 
 
 
Muskita Hotels (Four Seasons Hotel)
Ιστοσελίδα: www.fourseasons.com.cy
Τηλ. επικοινωνίας: 25858000 
Φαξ: 25314675
 

Δειτε Επισης

Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων