Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

ΙΠΕ: €400.000 για γεωργία και υδάτινους πόρους

Προτάσεις από ερευνητές για χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους €400.000, στους τομείς της γεωργίας και των υδάτινων πόρων, δέχεται το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Οι προκηρύξεις του ΙΠΕ αφορούν κοινές διεθνικές Προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τη «Γεωργία, Ασφάλεια Τροφίμων και Κλιματικές Αλλαγές» και για τις «Προκλήσεις Υδάτινων Πόρων για ένα μεταβαλλόμενο κόσμο» των αντίστοιχων Πρωτοβουλιών Κοινού Προγραμματισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Πρωτοβουλίες Κοινού Προγραμματισμού στοχεύουν στον συλλογικό συντονισμό, τη βελτίωση της κατανομής της ερευνητικής χρηματοδότησης και στην εξοικονόμηση πόρων σε συγκεκριμένους τομείς έρευνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια αντιμετώπισης των κοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Η Πρόσκληση της «Γεωργίας, Ασφάλειας Τροφίμων και Κλιματικών Αλλαγών», για την οποία έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προκαταρκτικής πρότασης η 2α Δεκεμβρίου 2013, καλύπτει θέματα κλιματικά έξυπνης γεωργίας. Το ΙΠΕ θα διαθέσει €200.000, με το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης να ανέρχεται στις €100.000 ανά Έργο και σε κάθε πρόταση είναι απαραίτητη η συμμετοχή φορέων από τρείς τουλάχιστον χώρες που συμμετέχουν στην Πρόσκληση.

Αντίστοιχα, η Πρόσκληση των «Προκλήσεων Υδάτινων Πόρων για ένα μεταβαλλόμενο κόσμο» αφορά  σε ρύπους και παθογόνους μικροοργανισμούς που προέρχονται από τον άνθρωπο. Έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων τις 19 Δεκεμβρίου 2013. Το ποσό που θα διαθέσει το Ίδρυμα φτάνει τις €200.000, με το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης να ανέρχεται στις €100.000 ανά Έργο και σε κάθε πρόταση είναι απαραίτητη η συμμετοχή φορέων από τρείς τουλάχιστον χώρες που συμμετέχουν στην Πρόσκληση.
 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου