Eurosuccess: Ολοκληρώνει ακόμη ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Ο κύριος στόχος του έργου Improvement of Production and Management Processes in Agriculture Through Transfer of Innovations (IMPROFARM), είναι η μεταφορά της καινοτομίας και των καλών πρακτικών μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν(Πολωνία, Κύπρος, Ιταλία, Βουλγαρία και Σλοβενία), με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των εργαζομένων (αγροτών) και των επιχειρήσεων στον τομέα της γεωργίας και των συναφή υπηρεσιών. Ακόμη, το εν λόγω έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των παραγωγικών διαδικασιών στη γεωργία και στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και της απασχόλησης σε αυτές.
Το έργο εστιάζεται κυρίως στους ακόλουθους τομείς εκπαίδευσης: αγροτουρισμός, επιχειρηματικές δεξιότητες στον τομέα της γεωργίας (διαχείριση, μάρκετινγκ, χρηματοοικονομική διαχείριση, προγραμματισμός και διαχείριση της παραγωγής), βιολογική παραγωγή και καινοτομικές μέθοδοι στη ζωική και γεωργική παραγωγή (φάρμες, αγροκτήματα).
ΤοΣυνέδριοολοκλήρωσηςτουέργουIMPROFARMπραγματοποιήθηκεστις 03 & 04 Οκτωβρίου 2013,στηνπόληΠερούτζιατηςΙταλίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους, τους ενδιαφερόμενους φορείς του έργου από την Ιταλία (όπως ο Δήμαρχος της Περούτζια, αγρότες, κ.α.), καθώς και σε επίπεδο ΕΕ (όπως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Γεωργών). Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι εταίροι παρουσίασαν και ανέλυσαν τους στόχους και τα τελικά αποτελέσματα στους συμμετέχοντες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο καινοτόμο και πρωτοποριακό ηλεκτρονικό εργαλείο εκπαίδευσης και εξέτασης των ικανοτήτων των αγροτών στους τομείς τους οποίους αναπτυχτήκαν εκπαιδευτικά εργαλεία. Αυτοί οι τομείς είναι:

  • Διαχείριση Αγροκτημάτων
  • Φυτώρια
  • Βιολογική Γεωργία
  • Αγροτουρισμός
  • Μελισσοκομία
  • Παραγωγή πουλερικών
  • Παραγωγή κουνελιών
  • Παραγωγή Προβάτων

Μετά το πέρας του συνεδρίου, έλαβε χώρα η τελική συνάντηση μεταξύ των εταίρων όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις τελευταίες εργασίες οι οποίες διεκπεραιώθηκαν καθώς και αυτές που απαιτούνται να γίνουν για την ολοκλήρωση του έργου.

Η Eurosuccess Consulting, ως επικεφαλής εταίρος για το Πακέτο Εργασίας το οποίο αφορά την Πιλοτική Εφαρμογή των αποτελεσμάτων (Piloting), παρουσίασε τα αποτελέσματα της πιλοτικής δοκιμής τα οποία έλαβαν μέρος σε όλες τις χώρες του έργου και καθοδήγησε τους εταίρους για τα τελευταία απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί η σχετική έκθεση.
Το έργο ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2011 και λήγει στις 31 Νοεμβρίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού: www.eurosc.eu και του έργου: www.improfarm.eu

Name

Name

Name

Name




 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους