Investors in People: Α. Aristotelous Construction

Το διεθνές πρότυπο Investors in People (IiP) πιστοποιεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που αναγνωρίζουν τον ρόλο του ανθρωπίνου δυναμικού στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.  
 
Α. ARISTOTELOUS CONSTRUCTION 
 
Η Α. Αristotelous (Construction) Ltd  ιδρύθηκε το 1985 και από τότε καταγράφει ανοδική πορεία στην οικοδομική βιομηχανία. Σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες οικοδομικές εταιρείες της Κύπρου. 
 
Η εταιρεία αναλαμβάνει την πλήρη διεκπεραίωση κατασκευαστικών και αναπτυξιακών έργων τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Μερικές από τις κύριες κατηγορίες έργων που διεκπεραιώνει είναι: Γραφειακοί και εκθεσιακοί χώροι, δημόσια οικοδομικά projects, έργα τεχνικά, οδοποιίας και βιομηχανικά, συγκροτήματα και οικίες, αναπαλαιώσεις, ανακαινίσεις ξενοδοχειακών μονάδων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.  Η επιχείρηση, κόντρα στην οικονομική δυσχέρεια που διέρχεται σήμερα ο τόπος μας, εξακολουθεί να απασχολεί ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρώπινου δυναμικού. Εργοδοτούνται καθημερινά 105 άτομα, ενώ αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο αριθμός των υπόλοιπων εμπλεκομένων ατόμων, εταιρειών και προμηθευτών, που απασχολούνται στα έργα της.
 
Η ανελικτική της πορεία στην οικοδομική βιομηχανία είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής σταθερών διαχρονικών στόχων, όπως είναι η διασφάλιση της ύψιστης ποιότητας σε κάθε φάση των έργων, ο επαρκής και σύγχρονος εξοπλισμός, η απασχόληση κατάλληλου και προσοντούχου επιστημονικού προσωπικού. Μεγάλη έμφαση δίδεται, ταυτόχρονα, στην προστασία της επένδυσης και του ανθρώπου, αλλά και στην αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Όλα αυτά στο πλαίσιο της σκληρής προσπάθειας, που καταβάλλεται από όλο το εργατικό δυναμικό, ώστε να υλοποιείται η αποστολή της εταιρείας, που είναι η μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη, του συνεργάτη και του εργαζόμενου. Ο συνδυασμός των πιο πάνω, μαζί με τις εταιρικές αξίες, που είναι μεταξύ άλλων, ο σεβασμός στον άνθρωπο, η υπευθυνότητα, η τιμιότητα και η εργατικότητα, οδηγούν την εταιρεία στην υλοποίηση του οράματός της: Να αναγνωρίζεται ως η πλέον διαχρονική και αξιόπιστη επιλογή για ποιοτικά και αναπτυξιακά έργα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. 
 
Η ανάγκη για συνεχή βελτίωση και η πίστη στον άνθρωπο, οδήγησε τη διεύθυνση της εταιρείας στην απόφαση να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Διεθνούς Πιστοποίησης «Investors in People». Η συνεισφορά της Deloitte και της συμβουλευτικής της ομάδας ήταν καθοριστική για την ανέλιξη του τομέα της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της Α. Αristotelous (Construction). Η εξασφάλιση της πιστοποίησης οφείλεται στην υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων και μεθόδων, που έχουν ως υπέρτατο στόχο την ανάδειξη του μεγαλείου της ανθρώπινης δύναμης στην αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων στο χώρο εργασίας και όχι μόνο.
 
 Η επένδυση στον άνθρωπο διαχέεται σ’ όλους τους τομείς της εταιρείας, δεν είναι απλώς ένας τίτλος αλλά κουλτούρα. Ο οργανισμός, παρά τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται ένεκα της οικονομικής κρίσης, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για περεταίρω εκπαίδευση και ανέλιξη όλου του εργατικού δυναμικού του, ανεξαρτήτως τομέα. Ακόμα, η διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών και εκδηλώσεων βοήθησε στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων, καθώς και στην έκφραση παραπόνων με σκοπό την επίλυσή τους. Επίσης, η δημιουργία ομάδων εργασίας βελτίωσε τις διαπροσωπικές σχέσεις των υπαλλήλων, καθώς δίδει τη δυνατότητα έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων, ενώ ενισχύθηκε το αίσθημα της ομαδικής προσπάθειας και συνεργασίας, δίνοντας την ευκαιρία για συμμετοχή του προσωπικού στη λήψη αποφάσεων. 
 
Παράλληλα, το πρότυπο οδήγησε την εταιρεία στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αξιολόγηση όλου του προσωπικού της -επιστημονικού και εργατικού - με αποτέλεσμα να ενισχύεται κάθε υπάλληλος ξεχωριστά για τη βελτίωση της απόδοσής του. Το προσωπικό, πλέον, εμπλέκεται στη λήψη εταιρικών αποφάσεων και συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς, αυξάνοντας το ενδιαφέρον του για το χώρο εργασίας του. Σύμφωνα με τα πιο πάνω, η συμμετοχή στη διεθνή πιστοποίηση «Investors in People», με απώτερο στόχο την ουσιαστική επένδυση στον άνθρωπο, έχει αναντίλεκτα δώσει μια νέα πνοή στο δρόμο προς την υλοποίηση του οράματος της εταιρείας. 
 
Διευθυντική Ομάδα/Μάνατζμεντ 
Διευθύνων Σύμβουλος
Αριστοτέλους Αριστοτέλης 
Γενικός Διευθυντής (Πολιτικός Μηχανικός)      
Αριστοτέλους Μαρίνος 
Τεχνικός Διευθυντής (Πολιτικός Μηχανικός)
Χατζηκωνσταντή Χρίστος 
Διευθύντρια Λογιστηρίου (Διοίκηση Επιχειρήσεων)
Αριστοτέλους Στέλλα 
Διευθυντής Αγορών (Διοίκηση Επιχειρήσεων)
Σάββα Παναγιώτης 
Υπεύθυνη Τεχνικού Γραφείου (Πολιτικός Μηχανικός)
Γεωργιάδου Ελένη 
Υπεύθυνη Τμήματος Προσφορών (Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο)
Ξενοφώντος Κάτια 
Συντονιστής Έργων (Πολιτικός Μηχανικός)
Πέτρου Κατερίνος 
 
Α. Αristotelous (Construction) Ltd  
Διεύθυνση: Λεωφόρος Στροβόλου 77, Γραφείο 101, Στρόβολος, τ.κ 2018, Λευκωσία
E-mail: info@aaristotelous.com.cy
Ιστοσελίδα: www.aaristotelous.com.cy
Τηλ. επικοινωνίας: 22318620
Φαξ: 22425998
 
Το αφιέρωμα Investors in People δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του IN Business.
 

Δειτε Επισης

16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)