Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Air Baltic: Νέο δρομολόγιο Ρίγα-Λάρνακα

H Αεροπορική Εταιρεία Air Baltic σε συνεργασία με τον ACTA και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας διοργάνωσαν ημερίδα με αφορμή την έναρξη δρομολογίων από την εν λόγω αερογραμμή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από την Ρίγα προς τη Λάρνακα.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει και κατά τη χειμερινή περίοδο απευθείας δρομολογημένη πτήση από τη Λετονία προς την Κύπρο. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τον προσεχή Νοέμβριο μία φορά την εβδομάδα με αεροσκάφη χωρητικότητας 150 επιβατών.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης δήλωσε ότι «η απόφαση της Air Baltic να συμπεριλάβει στο πτητικό της πρόγραμμα το αεροδρόμιο Λάρνακας μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθότι δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Λετονία αλλά και από γειτονικές χώρες με τις οποίες υπάρχουν σχετικές αεροπορικές συνδέσεις όπως είναι η Εσθονία και οι Σκανδιναβικές χώρες. Το γεγονός ότι η εν λόγω αερογραμμή θα πετά και κατά την περίοδο του χειμώνα βοηθά τον στόχο μας για ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού, σε συνάρτηση ασφαλώς και με άλλες ενέργειες που τροχοδρομούνται».

Ο Γενικός Διευθυντής του ACTA κ. Γιάννης Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «η δραστηριοποίηση της Air Baltic στην Κύπρο θα επιδράσει θετικά στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών όχι μόνο από την Λετονία αλλά και από άλλες χώρες της περιοχής. Η σχετικά μικρή απόσταση που χωρίζει τη Ρίγα από μεγάλες πόλεις των Σκανδιναβικών χωρών αλλά και της Ουκρανίας και της Ρωσίας αναμένεται να αποτελέσει μια ικανοποιητική και πρακτική επιλογή σύνδεσης με την Κύπρο, για το τουριστικό κοινό που διαμένει στις χώρες αυτές. Παράλληλα, το επιβατικό κοινό της Κύπρου αποκτά άλλη μια επιλογή η οποία προσφέρει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο ανταπόκρισης με πτήσεις σύνδεσης προς τις σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης».
 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου