Ο ρόλος της σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της ΝΕΤ και της επαναλειτουργίας της ως Δημόσιας Τηλεόρασης, έκανε ο αντιπρόεδρος της EBU, Claudio Cappon, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση ενήργησε δίχως προειδοποίηση και χωρίς καποια συμβoυλή από ειδκούς σε .θέματα Ραδιοτηλεόρασης. O κ. Cappon μίλησε ενώπιον της Συνόδου του Δικτύου Μεσογειακών Ρυθμιστικών Αρχών Ραδιοτηλεόρασης, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, Πέμπτη και Παρασκευή, 24 και 25 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Cappon τόνισε και ανέδειξε μέσα από την ομιλία του την ανάγκη για συνεργασία αλλά και ανάπτυξης των κρατικών δικτύων/καναλιών τα οποία σε κάποια φάση θα πρέπει να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένα δίκτυα και όχι απλώς να μένουν στο παλαίο μοντέλο μετάδοσης ειδήσεων.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της EBU ανέφερε ότι πλέον η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν τον δικό τους ρόλο στην ενημέρωση του κοινού και θα πρέπει τα κρατικά κανάλια να μπουν σε αυτό τον ρυθμό της τεχνολογίας και των social media. Εξάλλου, ο κ. Cappon σημείωσε ότι οι πέντε μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, μέλη της EBU, επενδύουν πολλά δισεκατομμύρια ετησίως οπότε υπάρχει και ελπίδα για καλύτερες ημέρες αλλά ανάπτυξης στον κλάδο των media.

«Τα κρατικά media παραμένουν σημαντικά και στον κόσμο του σήμερα, ίσως ΄πολύ περισσότερο απ’ ότι παλαιότερα λόγω των συνθηκών που αντιμετωπίζουμε. Είναι σημαντικό για την κρατική ραδιοτηλεόραση να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο μπερδεμένων ίσως και περίπλοκων πληροφοριών που φθάνουν καθημερινά στα κανάλια. Αυτή είναι η πρόκληση για τα κρατικά κανάλια της Ευρώπης και σε αυτήν πρέπει να ανταποκριθούν» τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Cappon.
 

Δειτε Επισης

Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»