Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Etihad Airways: Ρεκόρ ανάπτυξης για το Γ’ τρίμηνο 2013

Η Etihad Airways συνέχισε το ρεκόρ ανάπτυξης για το Γ’ τρίμηνο του 2013 με τα έσοδα από τις υπηρεσίες επιβατών να ξεπερνούν για πρώτη φορά το 1 δισ. δολ. και τον αριθμό επιβατών να ξεπερνά τα 3 εκατ. 
 
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% φτάνοντας τα 1,4 δισ. δολ. σε σύγκριση με τα 1,3 δισ. δολ. του Γ’ τριμήνου 2012 ενώ οι συντελεστές φορτίου του δικτύου της αεροπορικής έφτασαν το 81%.
 
Τα επιβατικά έσοδα σημείωσαν 10% αύξηση το Γ’ τρίμηνο του 2013 φτάνοντας τα 1,03 δισ. δολ. (2012: 938 εκατ. δολ) ενώ τα εμπορευματικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 39% φτάνοντας τα 244 εκατ. δολ. (2012: 176 εκατ. δολ.).
 
Τα έσοδα από τις συνεργασίες κοινού κωδικού και τη συμμαχία μετοχικού κεφαλαίου αεροπορικών εταιρειών της Etihad Airways ανήλθαν σε 247 εκατ. δολ. σημειώνοντας 36% αύξηση έναντι των 181 εκατ. δολ. για το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Οι εισφορές συνεργασιών αντιστοιχούν στο 23% των συνολικών εσόδων επιβατών για το Γ’ τρίμηνο του έτους ενώ ο αριθμός επιβατών αυξήθηκε κατά 11% φτάνοντας τα 3,06 εκατ. δολ. (2012: 2,75 εκατ. δολ.).
 
 Ο κ. James Hogan, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε πως η ανάπτυξη του Γ’ τριμήνου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αυξανόμενης χωρητικότητας και διαρκούς ανταγωνισμού τιμών. 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Hogan: «Εκτός από την ανάπτυξη της Etihad Airways για το Γ’ τρίμηνο του 2013, συνεχίσαμε την ανάπτυξη στρατηγικής των συνεργατών μας. Έχουμε επικεντρωθεί στις συνεργασίες μας και συνεχίζουμε τις εργασίες με τις ρυθμιστικές αρχές στην Ινδία για την προώθηση του πλάνου σχετικά με την απόκτηση του 24% της Jet Airways. Η επένδυση αυτή αποτελεί την πρώτη offshore επένδυση μας σε ινδική αεροπορική εταιρεία και υλοποιείται σύμφωνα με την νομοθεσία των Άμεσων Επενδύσεων Εξωτερικού. Παράλληλα, έχουμε υπογράψει συμφωνία με την Κυβέρνηση της Σερβίας για πενταετή διαχείριση του κρατικού αερομεταφορέα της Σερβίας, την Air Serbia, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως Jat Airways και την ενσωμάτωση του προγράμματος τακτικών επιβατών του με το αντίστοιχο της Etihad Airways, το Etihad Guest. Το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήσαμε το μερίδιο μας στην Virgin Australia από 10,5% σε 17,4% και παρουσιάσαμε τις συνεργασίες μας με South African Airways, Air Canada, Belavia και Korean Air. Πλέον διαθέτουμε 46 συνεργασίες κοινού κωδικού, επεκτείνοντας το δίκτυο μας σε 375 προορισμούς.
 
Κατά τη διάρκεια του Γ’ τριμήνου, η Etihad Airways ξεκίνησε νέο δρομολόγιο μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Σαναά στην Υεμένη, αύξησε τη χωρητικότητα σε άλλους προορισμούς μέσω πρόσθετων πτήσεων ή με τη χρήση μεγαλύτερου αεροσκάφους. Επιπλέον, προστέθηκαν τρία νέα αεροσκάφη στο στόλο της, ένα ευρείας ατράκτου Boeing 777, ένα στενής ατράκτου Airbus A320, και ένα ενοικιαζόμενο Airbus A330. Παράλληλα, η Etihad Cargo αύξησε κατά 41% των όγκο μεταφερόμενων φορτίων αγγίζοντας τους 132.448 τόνους (2012: 94.123). Η Etihad μεταφέρει το 90% όλων των εναέριων μεταφορών από και προς τον κόμβο της στο Άμπου Ντάμπι.
Σημαντικές στιγμές για το Γ’ τρίμηνο του 2013: 
 
• Υπογραφή συμφωνίας με την Κυβέρνηση της Σερβίας για πενταετή διαχείριση του κρατικού αερομεταφορέα της χώρας, την Air Serbia (Jat Airways).
• Ενσωμάτωση του προγράμματος τακτικών επιβατών της Air Serbia στο Etihad Guest.
• Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Virgin Australia, από 10,5% σε 17,4%.
• Συμφωνίες κοινού κωδικού με τις South African Airways, Air Canada, Belavia και Korean Air.
• Έναρξη δρομολογίων στη Σαναά της Υεμένης τέσσερις φορές την εβδομάδα.
• Προσθήκη 3 αεροσκαφών – ένα Airbus A320, ένα Boeing 777-300ER και ένα Airbus A330.
 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη