Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Παγκόσμιο βραβείο τουρισμού διεκδικεί η Λάρνακα

Υποψηφιότητα για τα βραβεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην κατηγορία «Awards for Excellence and Innovation in Tourism 2013», έθεσε η Λάρνακα μέσω της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, η οποία και πρόβαλε την πρωτοβουλία – καινοτομία των πολιτιστικών περιπάτων, που άρχισαν να υλοποιούνται εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Νανά Ασμένη Παύλου εκπρόσωπος Τύπου της  Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας «η υποψηφιότητα της Λάρνακας στηρίζεται από υποστηρικτικές επιστολές του ΚΟΤ, του Δήμου και του τοπικού Επιμελητηρίου».

Πρόσθεσε πως «η πρωτοβουλία των  πολιτιστικών περιπάτων στη Λάρνακα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τα βραβεία του παγκόσμιου οργανισμού τουρισμού (στη συγκεκριμένη κατηγορία), καθότι πρόκειται για μια αειφόρο πρωτοβουλία, η οποία ενημερώνει τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες της πόλης για την πλούσια ιστορία της Λάρνακας καθώς και τη σημασία του κάθε σημείου ενδιαφέροντος ξεχωριστά».

Η κ. Ασμένη - Παύλου σημείωσε πως «οι πολιτιστικοί περίπατοι βοηθούν ώστε να «ενωθούν» όλα τα αξιοθέατα εντός της πόλης, ακόμα κι εκείνα που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστα. Παράλληλα, ενισχύουν την εμπειρία του τουρίστα και δείχνουν ξεκάθαρα το συγκριτικό πλεονέκτημα της Λάρνακας, ως ένας συμπαγής προορισμός, όπου κάποιος μπορεί να δει πληθώρα σημείων ενδιαφέροντος σε μικρές αποστάσεις».

Εξήγησε ακόμα πως «οι πολιτιστικοί περίπατοι της Λάρνακας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διαδρομές στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, στο Μεσαιωνικό Κάστρο, επισκέψεις στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, στο Μουσείο Πιερίδη, στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, στον αρχαιολογικό χώρο του Κιτίου, στο τέμενος Χαλάν Σουλτάν και στο παλιό υδραγωγείο των Καμάρων, διαμέσου της αλυκής και του πάρκου παρά το Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο».

Ανέφερε επίσης ότι «για τους σκοπούς των πολιτιστικών περιπάτων έχουν εκδοθεί και σχετικοί χάρτες, οι οποίοι έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και τα ρωσικά».

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά