Η Νομική Ευθύνη των Διαχειριστικών Επιτροπών και των Μελών

O θεσμός των Διαχειριστικών Επιτροπών Ταμείων Προνοίας στην Κύπρο και συγκεκριμένα η σύσταση και λειτουργία των διαφόρων Διαχειριστικών Επιτροπών, οι αρμοδιότητες τους αλλά και η ευθύνη την οποία υπέχουν, έχει διαμορφωθεί από την νέα νομοθεσία που ρυθμίζει την ίδρυση, εγγραφή, λειτουργία και εποπτεία των Ταμείων Προνοίας στην Κύπρο. Η ευθύνη ιδιαίτερα των Διαχειριστικών Επιτροπών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις υποχρεώσεις και αρμοδιότητες τις οποίες ο ίδιος ο νόμος τους προσδίδει. Ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική περίοδο την οποία διανύουμε η  συμμόρφωση των Διαχειριστικών Επιτροπών με τις νομοθετικές πρόνοιες και η σωστή τήρηση των υποχρεώσεων τους τόσο έναντι των μελών των Ταμείων όσο και έναντι της αρμόδιας αρχής είναι επιβεβλημένη. Στόχος είναι από την μια η ανάλυση της ευθύνης σε συνάρτηση με τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των Διαχειριστικών Επιτροπών και από την άλλη η ελαχιστοποίηση της ευθύνης μέσω της σωστής ενημέρωσης επί των ισχυουσών νομοθετικών προνοιών.

Τα πιο πάνω θα αναλύσει στην παρουσίαση του ο Γιώργος Ζ. Γεωργίου, Διευθύνων Συνέταιρος της Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε, στα πλαίσια του 4ου Συνταξιοδοτικού  Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Επίσης, καταξιωμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, «εφοπλισμένοι» με γνώσεις και εμπειρίες αναλύουν τις τελευταίες τάσεις  που επικρατούν στο εξωτερικό αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κυπριακά ταμεία. Θα μπορέσουν άραγε να διασφαλιστούν τα ταμεία προνοίας και με ποιους τρόπους; Έχει μέλλον ο θεσμός στην Κύπρο ή οδηγείται από τον εκφυλισμό στη καταστροφή; 

Το φόρουμ απευθύνεται σε διαχειριστικές επιτροπές ταμείων προνοίας και συντάξεων, διευθυντικό προσωπικό και συμβούλους των ταμείων, διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζικούς οργανισμούς , στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας, λογιστές, δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, αναλογιστές, εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές, αρμόδιες Αρχές του κράτους, γενικούς και οικονομικούς διευθυντές και υπεύθυνους προσωπικού επιχειρήσεων.

Είσοδος ελεύθερη για περιορισμένο αριθμό μελών των διαχειριστικών επιτροπών ταμείων προνοίας και συντάξεων (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).

Οργάνωση: ΙΜΗ και Aon Hewitt. Χορηγοί: Alpha Bank Cyprus Ltd, BNP Paribas, CISCO, Eurobank EFG Asset Management, και Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business και GOLD. Χορηγός Εταιρικής Ένδυσης: Marks and Spencer Όμιλος Εταιριών Voici La Mode Ltd. Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής: IMH, τηλ: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com


 

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;