Βλέπει ανοικτούς αιθέρες η κυβέρνηση

Ενεργά προωθεί την πολιτική ανοικτών αιθέρων η Κυβέρνηση, με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλο να δηλώνει ότι μετά από τη συμφωνία με την Ουκρανία, γίνονται προσπάθειες να αρχίσει διάλογος και με τη Ρωσία, ενώ διερευνώνται οι δυνατότητες εξασφάλισης πτήσεων και από χώρες της Κεντρικής Ασίας, όπως το Καζακστάν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι «το Υπουργείο μας προωθεί ενεργά την πολιτική των ανοικτών αιθέρων». Αυτό, πρόσθεσε, «είναι γνωστό».

Είναι γνωστό, είπε, «ότι καταφέραμε με την Ουκρανία που είναι ένας σημαντικός τουριστικός εταίρος για την Κύπρο να πετύχουμε μια συμφωνία ανοικτών αιθέρων ολόχρονα».

Ενημέρωσε επίσης ότι «έχουμε ζητήσει με δύο επιστολές μας, αυτό το Υπουργείο από τη ρωσική πλευρά, να ανοίξουμε διάλογο για εφαρμογή πολιτικών ανοικτών αιθέρων ολόχρονα με τη Ρωσία». Ακόμα, πρόσθεσε, «δεν υπήρξε ανταπόκριση από ρωσικής πλευράς».

Παράλληλα, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι «διερευνούμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε πτήσεις από χώρες της Κεντρικής Ασίας, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης». Έδωσε το παράδειγμα του Καζακστάν, το οποίο είναι μεγάλη αγορά.

Ο κ. Μητσόπουλος αναφέρθηκε και σε συνομιλίες που είχε το Υπουργείο του την περασμένη εβδομάδα με την αεροπορική εταιρεία EL AL που αφορούσαν «το πώς θα μπορέσουμε και με το Ισραήλ να έχουμε συχνότερες και πυκνότερες πτήσεις σε χαμηλότερο κόστος για το επιβατικό κοινό».

Ανέφερε ακόμη ότι «στα πλαίσια των κινήτρων που το Υπουργείο προσπαθεί να δώσει για την έλευση νέων αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο υπάρχει ενδιαφέρον από αεροπορική εταιρεία του Ιράκ για διεξαγωγή πτήσεων και μας έχουν ανακοινώσει ότι σύντομα οι πτήσεις αυτές θα ξεκινήσουν από το Ιράκ προς την Κύπρο και αντίστροφά».

«Δεν χάνουμε κυριολεκτικά ευκαιρία σε συνομιλίες και επαφές που έχουμε με ξένους συνομιλητές να εγείρουμε το θέμα των ανοικτών αιθέρων σε μια προσπάθεια να καταστήσουμε την Κύπρο ένα σημαντικό κόμβο αεροπορικών μεταφορών», είπε τέλος.

Δειτε Επισης

Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου